Wpis z mikrobloga

✨️ Jak dzieciństwo wpływa na styl przywiązania

Opisałem czatowi gpt swoją historię z dzieciństwa, to jak wyglądało moje dzieciństwo, charaktery i zachowania osób, które mnie wychowywały itd. A następnie poprosiłem go o odpowiedź jaki mam styl przywiązania i do jakich kobiet będzie mnie ciągnęło według teorii relacji z obiektem… i kurde miał racje…

#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #psychologia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: psychologia to pole gdzie GPT radzi sobie nad wyraz dobrze, lepiej niż terapeuta prosto po studiach - oczywiście jeśli mu damy odpowiednio bogate dane wejściowe.

A że teoria styli przywiązania istnieje i to jak one się kształtują wynika z naszego dzieciństwa to wiadomo raczej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim polecam książkę „partnerstwo bliskości. Jak teoria więzi pomoże Ci stworzyć szczęśliwy związek” Levine Amir, Heller Rachel

Wtedy się dowiesz wszystkiego od tego jak kształtuje się styl przywiązania po ćwiczenia i porady jak pomóc sobie dążyć do bezpiecznego stylu. Lepsze to niż czat gpt który być może jakieś fragmenty halucynował i może Ci coś źle przekazał (bo ten tak ma że jak pytam go i coś na czym się znam to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: akurat style przywiązania są całkiem dobrze opisane w internecie więc ma z czego korzystać, ale nie wierz we wszystko co czat pisze, bo czasami to są totalne głupoty.
Ja sam czasami go o coś pytam, to różnie mu wychodzi odpowiadanie.
  • Odpowiedz
@Kotdog bo chatgpt nie ma zamiaru Ci odpowiedzieć zgodnie z prawdą tylko odpowiedzieć coś brzmiącego wiarygodnie dla Ciebie byś był zadowolony. To jest model językowy który bazuje często na materiałach z internetu które nie muszą być wiarygodne. Każda informacje którą pisze czat trzeba sprawdzać bo można się zdziwić.
  • Odpowiedz