Wpis z mikrobloga

✨️ Nazguli w Nowych Grach - Czy to Kalki?

Hejka, powiedzcie mi co myślicie o tych postaciach? Moim zdaniem, trochę za bardzo przypominają mi Nazguli z LOTR, a nie chcę robić kalki... Chętnie też poczytam wasze sugestie.

Gra osadzona w średniowiecznym fantasy z typową fabułą rpg; bohater przybywa znikąd i okazuje się jedyną postacią, która może pokonać zło, które opanowało królestwo/krainę, wykonując zlecane zadania i tym samym rozwijając historię.

#gamedev #pixelart #gry #tworczoscwlasna #programowanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Nazguli w Nowych Grach - Czy to Kalki? Ⓘ

Hejka, powiedzcie mi co m...
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim nie, nie są podobne, ale co innego zwróciło moja uwagę, te liście spadające są za duże? One są wielkości zakapturzonej postaci tj jej (głowy/kaptura), no chyba że taka była intencja.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
elastyczny-członek-30:
@techniick: dzięki za opinię. Liście to bardziej dodatek, żeby coś się działo na ekranie, mają podkreślać porę roku w jakiej będzie się działa historia (zimowe klimaty też będą, ale nie z powodu pory roku, tylko z powodu tego, że część historii będzie się rozgrywać na terenach wysokogórskich), tak więc liście nie są częścią lokacji z menu. ;)

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz
rozmiar piksela na postaciach i innych obiektach mi się nie zgadza

@PruderyjnyPejoratyw: O to to. Jak mnie to irytuje. Rozumiem sprite'y w grze 3D, ale w grafice dwuwymiarowej mi to się gryzie. Oczywiście można się bronić stylem i ok. Pewnie takich indie gier jest masa i kwestia opatrzenia. Dla mnie to jednak jest brak spójności.

@mirko_anonim
  • Odpowiedz