Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z kolizją samochodową w leasingu?
#ubezpieczenia #leasing #oc #ac # gap

Siema.

Mama spowodowała kolizje, na szczęście tylko przy 40km/h. Nikomu nic się nie stało. Auto poszkodowanego ma walnięty bok a auto mamy cały lewy bok z lampą włącznie. Poduszki wystrzeliły.

Niestety nie ma już gap, bo przedłużała obecny leasing i podobno się "nie należało" - nie wiem.

Prawdopodobnie skończy się na całce. Auto to skoda kamiq z 2020 roku.

Jak to najlepiej rozegrać? Naprawa pójdzie z oc/ac a w przypadku całki zostanie bez auta, ale z leasingiem? Nigdy nie byłem w podobnej sytuacji, więc nie mam doświadczenia a chce mamie pomóc.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim zacznijcie od osoby która wystawiała wam polisę, to ta osoba najlepiej wie jaki.masz zakres ubezpieczenia, czy była stała suma ubezpieczenia (nie wszystkie leasingi ją wymagają przy kilkuletnim aucie).

Jeśli będzie całka to leasing najpierw zabiera pieniądze żeby ich spłacić a później wam dadzą resztę, przynajmniej zazwyczaj tak to wygląda.

Co do gap, niektórzy agenci mają umowę z firmą wagas (helvetia gap) i tam można wykupić gap na używane autko.
  • Odpowiedz
@sayanek wszędzie wykupisz gapa na używkę, ale wtedy bierze się wartość z polisy ac, którą oczywiście wtedy można podwyższyć, wystarczy być w opiece przez zaufanego agenta, a nie brać pierwsze lepsze.
  • Odpowiedz