Aktywne Wpisy

cheture +17
jakie macie plany na piątek wieczur
lyncz +134
TL;DR:
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,
Pamiętacie moją nówkę sztukę Konę, która zdechła po 700 km, a krakowskie ASO potrzebowało 2 tygodni na ściągnięcie akumulatora? Dziś rano zadzwonili: "Naprawione, można odbierać!". Urwałem się z roboty, przedzierałem przez zakorkowany Kraków ponad godzinę. Odbieram auto, wyjeżdżam za bramę serwisu i... na deskę wjeżdża czerwona ikona braku ładowania xD. Wrócili do punktu wyjścia. Rzuciłem im kluczykami na blat, zrównałem ich procedury z ziemią i zostawiłem tam ten złom.
Wersja dla koneserów korpo-absurdu:
Mirki,

Mam 32 lata i od listopada zaczynam pracę na nowym stanowisku. Jest to awans, bo stanowisko będzie o jedną kategorię zaszeregowania wyżej. Nie dostałem tego awansu w obecnym zespole, po prostu zaaplikowałem na inną pozycję w firmie, po rozmowie mnie przyjęli i zaoferowali dobre warunki - podwyżka 25%, dodatkowo bonus roczny, którego wcześniej nie miałem oraz samochód służbowy do użytku prywatnego wraz z kartą paliwową. Czy sobie poradzę? Nie wiem, jest to trochę inna działka, ale chcę spróbować, bo mam dość obecnego projektu, w którym jestem już 4 lata.
Jakieś dwa tygodnie temu zostało ogłoszone, że opuszczam projekt i zmieniam zespół. Ludzie z projektu oczywiście zaczęli pytać na jakie stanowisko zmieniam i po nazwie stanowiska już wyczaili, że będzie to wyższe stanowisko, a wraz z tym stanowiskiem dodatkowe przywileje, których oni nie mają. No i się zaczęło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak to jest możliwe, że ja mam 10 lat doświadczenia, a ktoś ma 20 i ja będę zarabiał więcej i miał samochód a ktoś nie będzie miał. Jak to jest możliwe, skoro nie jestem taki dobry, ktoś jest o wiele lepszy i dalej będzie o jedną kategorię zaszeregowania niżej niż ja i nie ma perspektyw na nic więcej.
Zaczęły się docinki ze strony ludzi z projektu oraz obecnego szefa, sugerowanie, że mogę sobie nie poradzić, pytanie czy wszystko przemyślałem itp. itd.
Ta moja zmiana na lepsze bardzo ich boli. Nie zdawałem sobie sprawy, że ludzie mogą być aż tak zawistni i zazdrościć, mimo tego że nie robią absolutnie nic, aby zmienić cokolwiek w swoim życiu. Ludzie koło 50-tki nie mogą przetrawić, że ktoś młodszy o 18 lat, mniej doświadczony będzie miał lepszą pozycję niż oni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Piszę to, żeby po prostu się wyżalić, bo zmieniając zespół liczyłem na gratulacje ze strony ludzi, z którymi pracowałem 3-4 lata, a nie na docinki, zawiść i zazdrość.
#korposwiat #pracbaza #praca #awans
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Jak człowiek dorośnie, to juz nie słyszy co tam krzyczą ;)
Tak teraz wszyscy mówią, że robia "projekt" czegoś albo siedzą nad jakimś "projektem". Czasem jest to rzeczywiście projektowanie czegoś (budynku, instalacji, drogi, auta czy oprogramowania), ale niektórzy mówią tak nawet
A Janusze i Grażyny niech się tam pieklą na dole ( ͡° ͜ʖ ͡°)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰