Wpis z mikrobloga

✨️ Czy warto kontynuować współpracę z trenerem personalnym?
Pytanie z kategorii #silownia #mikrokoksy
Czy warto kontynuować współpracę z trenerem?
Od roku (albo nawet dwóch) korzystam ze współpracy online — 3 treningi w tygodniu + dostęp do aplikacji z przepisami ale nie korzystam z niej bo nie smakują mi a z ważeniem składników to u mnie ciężko. Płacę 220 zł miesięcznie i szczerze mówiąc, to już trochę sporo w kontekście moich innych wydatków.

Trenuję FBW i czuję progres, jeśli chodzi o siłę i ciężary, ale niestety pod względem wyglądu jest gorzej, bo nie potrafię ogarnąć jedzenia (teoretycznie musze wdrożyć redukcje).
Dodatkowo niedługo czeka mnie spadek dochodów (kończy mi się ulga dla młodych po 26. roku życia), więc zastanawiam się, czy nie warto byłoby zoptymalizować wydatków.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: w ogóle nie kumam idei trenerów personalnych online. Przecież wszystko jest w necie, bierzesz plan kashary albo sakera i trenujesz. Dieta też, jeśli nie masz jakiejś specyficznej diety to też nie problem sobie rozpisać jakoś makro i dostosować - a skoro masz problem z ważeniem to żaden trener Ci nie pomoże, ew. dietetyk który tak ułoży plan że korzystasz z całych produktów bez ważenia.
Dla mnie trener personalny to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim po co Ci ten trener? w dzisiejszych czasach to fanaberia dla bogaczy. Instalujesz Yazio, tam liczysz kalorie i masz przepisy, od najprostszych do tych bardziej czasochłonnych. (abonament jest śmiesznie tani w porównaniu do tego co ty płacisz) Trening to robisz FBW Sakera, nie@ma sensu kombinować skoro to jest naprawdę dobre i za free. Zwiększasz tylko objętość lub ciężar i rośniesz. A jak się robi jakie ćwiczenie to se na YT
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
ułożony-odkrywca-35: Jaki w ogóle jest sens współpracy online? Trenera się bierze na żywo żeby Ci przeszlifowal technike wszystkich ćwiczeń. Nauczysz się ćwiczeń, techniki to po ci dalej trener?

Po roku to powinieneś być w stanie sam budować rozpiski

Poza tym co jest trudnego w diecie? Od kiedy udowodniono że człowiek nie potrzebuje na masie więcej niż 1.8g /kg białka to przecież wystarczy jeść dwa serki wiejskie dziennie poza tym normalnie ostatecznie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Jak dla mnie trener online jest ci potrzebny tylko jeżeli chcesz wejść na doping. Chyba że chcesz kolejne kilka lat poświecić na naukę jak to robić prawidłowo (znajomość angielskiego obowiązkowa).

@Pat6er @DorodnyTucznik FBW Sakera to słaby plan napisany na szybko na kolanie. Zdecydowanie lepszym planem GPP dla poczatkujących będzie plan od Seby Kota (tylko odjąłbym trzymanie tempa).
PanSzeryf - @mirkoanonim: Jak dla mnie trener online jest ci potrzebny tylko jeżeli c...
  • Odpowiedz
@Pan_Szeryf ok sprawdzę, jedak ciężko powiedzieć żeby był początkujący ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Tu bardziej chodzi o to że ludzie chodzą po tych trenerach i płacą kasę żeby dostać split wygenerowany przez gpt, kurdybjrst mnóstwo sprawdzonych darmowych planów.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
ułożony-odkrywca-35:

FBW Sakera to słaby plan napisany na szybko na kolanie

@Pan_Szeryf: przecież to jest kontynuacja ogólnej myśli planów 5x5 i zawiera wszystkie ćwiczenia wielostawowe.
Jego plan jest prosty, elementarny i jednocześnie kompletny. Jest to plan na jak najszybsze nabranie
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): Dzięki za Wasze odpowiedzi!

@DorodnyTucznik - a jak oceniasz Fitatu? Może lepiej zamiast Yazio?
@ułożony-odkrywca-35 - no właśnie u mnie bardziej redukcja jest potrzebna i tak,
  • Odpowiedz
Płacę 220 zł miesięcznie i szczerze mówiąc, to już trochę sporo w kontekście moich innych wydatków.

@mirko_anonim: chat GPT zrobi to dla Ciebie za darmo a pewniw wyjdzie, ze ten chlop Ci wyslala przepisy z Chata XD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
ułożony-odkrywca-35:

Przynajmniej wiem czemu to z anonima napisałeś

@Pan_Szeryf: napisałem z anonima, bo wstawiłem pastę o serwerowni bo przykro mi się zrobiło że marnuje czas na rozmowy z debilami którzy zamiast podać jeden argument/ kontr argument jedyne co są w stanie to napisać xd. Ale i tak łaskawy byłeś że bez ad personam - zapewne gdyby był jakikolwiek nick to byś się zesral bo nie masz nic innego
  • Odpowiedz