Aktywne Wpisy

annlupin +19
halo odbiur jakie muzyczki słuchacie se
źródło: annlupin667878
Pobierz
kutasoglu +36
Jak mnie grzeje ciśnienie.
2 godziny temu, napadły mnie na spacerze psy. Nawet nie mnie, a mojego małego maltańczyka. Zanim dostały kopy i zanim je odgoniłem, ten największy s-----l porozgryzał i poszarpał mu brzuch. Pojechałem od razu na całodobową lecznicę i cóż. Może będzie żył, na ten moment tam zostaje, aby przejść operacje.
Mam k---a jego mać dość.
Jestem
2 godziny temu, napadły mnie na spacerze psy. Nawet nie mnie, a mojego małego maltańczyka. Zanim dostały kopy i zanim je odgoniłem, ten największy s-----l porozgryzał i poszarpał mu brzuch. Pojechałem od razu na całodobową lecznicę i cóż. Może będzie żył, na ten moment tam zostaje, aby przejść operacje.
Mam k---a jego mać dość.
Jestem

Wiecie co, nie mam się komu pochwalić - rodzinie wolę nie bo mają duże potrzeby, znajomym trochę głupio bo są w gorszej sytuacji w tej kategorii.
Podejrzewam, że wykop to może też nie być najlepsze miejsce i część komentarzy będzie, że czym ja się chwalę, ale spróbuję.
Robię sobie budżet i w tym miesiącu przekroczyłem 1 mln oszczędności + inwestycji (w tym co prawda 200k na ike/ikze/oipe).
Żyje sam i nawet nie przychodzi mi do głowy co mógłbym więcej wydawać.
10 czy 13 lat temu czytałem blogi typu jakoszczedzacpieniadze i edukowałem się jak w ogóle zacząć więcej odkładać.
W każdym razie, fajny próg do przekroczenia, dzięki za poświęcenie minuty na przeczytanie.
#inwestowanie #chwalesie #finanse #oszczedzanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
📒 Notatka moderatora: Brakuje jeszcze w tej historii takiego Marcina, który jeździł rowerem
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
Masz ode mnie propsy, ziomek, jeśli to prawda. Teraz liczę na to, że jeśli masz dobry dochód, to nie wydajesz kasy na głupoty, tylko na coś wartościowego – fajne przeżycia albo spełnianie marzeń. Pozdro!
@kocha_to_poczeka: Na kremówkach oszczędzał ( ͡º ͜ʖ͡º)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
@Dietetyq przed 40, większość z pracy zarobkowej. (Długo odkładałem nie inwestując mocno - psychika ciekawie tu potrafi działać i utrudniać.. )
@wielkifanrapu dzięki ziomek. :) Wiele lat nie umiałem wydawać (bieda w dzieciństwie) - trochę mi zajęło nauczenie się. I jak kiedyś kupiłem samochód z rozsądku (cena/przebieg/marka)
Oszczędzałem 10-13 lat (nie mam historii od samego początku). Zdecydowana większość z oszczędzania, z inwestycji mało (długo odkładałem nie inwestując - nie radzę nikomu i teraz bym zrobił inaczej, ale najlepiej się uczymy na błędach ;) )
Inwestowałem trochę w akcje i etfy, w akcje pierwsze zacząłem 15 lat temu,
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰