Aktywne Wpisy

14latnawykopie +43
W końcu na swoim, spłacone po 10 latach
źródło: 1000009508
PobierzCo sądzisz o dostępie do broni w Polsce?
- teraz jest ok 54.3% (88)
- jestem za powsz. dostępem / liberalizacją prawa 34.6% (56)
- jestem za zaostrzeniem prawa 11.1% (18)

Czy jest jakiś sposób na uporządkowanie finansów w związku bez ślubu?
Obecnie większy przelew z konta na konto już oficjalnie powinniśmy traktować jako darowiznę i odprowadzać od niego podatek i trzeba kombinować okrężną drogą.
No i główny punkt - podatek od dziedziczenia - z tego co wiem nie da się tego obejść i w celu uniknięcia opodatkowania niezbędne jest zawarcie małżeństwa, inaczej na każdy dziedziczony milion złotych trzeba odprowadzić 200k podatku (minus jakaś symboliczna kwota wolna)...
Na wykop.pl mnóstwo ekspertów, którzy odradzają śluby, więc pewnie rozwiązania i kruczki prawne macie obcykane( ͡° ͜ʖ ͡°)
#slub #malzenstwo #zwiazki #finanse
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Dywidendy i koszty se wyplacasz
@adamsowaanon: takie rozwiązanie nie zwalnia z podatku od spadków. Z tego co widzę dziedziczone udziały zapisane w testamencie również
Ale w jakim kontekście? Zakupów słodyczy co tydzień czy mieszkaniu razem i dzieleniu kosztów na pół? Do czego konkretnie mamy się odnieść?
Obecnie zakupów nieruchomości i ich własności, w przyszłości spadku w postaci nieruchomości, środków na IKE, IKZE, środków pieniężnych na kontach, pewnie coś jeszcze wpadnie w międzyczasie.
Potrzebowalem chociażby w zeszłym roku poprzelewać po kilkanaście, kilkadziesiąt tysięcy jednorazowo i w trzeciej grupie to trzeba kombinować z wypłacaniem z banku, ogromna strata czasu. Mamy takie