Wpis z mikrobloga

✨️ Jak zmienić karierę w wieku 30 lat?
Do napisania tego postu zmotywował mnie wcześniejszy wpis gdzie nasz 19-letni Mirek szuka swojej drogi zawodowej.

A teraz z pytaniem wychodzę do was ja, świeżo upieczony 30-latek.
Mam dobrą pracę jako kierowca ciężarówki, często jestem w domu i zarabiam nienajgorzej bo średnio wychodzi 9900 netto.
W branży jestem od 5 lat i staje się już ona dla mnie nudna i monotonna, chciałbym się przekwalifikować żeby robić coś innego lecz nie wiem w którym kierunku zadziałać. Zdaję sobie sprawę że czego bym nie wybrał napewno zarobki takie jak mam obecnie są nieosiągalne ale docelowo do takich zarobków lub większych chciałbym dążyć.
Wykształcenie mam średnie-techniczne. W co waszym zdaniem warto uderzać?
Za każdą wartościową odpowiedź dziękuję i pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#praca #pracbaza #rynekpracy #zycietruckera

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ja mam odwrotnie pracuje technicznie od 3 lat, i szczerze właśnie myślałem aby przesiąść się na ciężarówkę zarabiam obecnie 7,5 netto praca od pon do piątku 7-15/16, niby wychodzi mi moja praca i nikt nie ma do mnie zastrzeżeń jednak dla mnie jest ona męcząca, uciążliwa i frustrująca, dlatego mam pytanie w jakim systemie jeździsz i czy prace na ciężarówce lepiej szukać w polskiej firmie czy europejskiej?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: pracowałem w IT, handlu, budowlance, ochronie i ze wszystkiego biorąc pod uwagę $/ciezkosc pracy/satysfakcje z wykonywanej pracy oraz stabilność polecam pielęgniarstwo które mi się nie nudzi od prawie 4 lat
  • Odpowiedz
Jest tak że pomocnicy i uczniowie pielęgniarza są w większości od przebierania i mycia dziadków którzy nie wymagają dużej pomocy, w moim domu jako pielęgniarz dostajesz na zmianę 4-5 osoby z piętra na które jesteś przydzielony ,najbardziej chore z sondą do podawania leków lub jedzenia, w komie, niewidomych itp. lub z ciężkimi ranami które trzeba opatrzeć codziennie z rana - i odpowiadając na Twoje pytanie tak, przebieram i myję pacjentów ale skupiam
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: a i nie tylko stoimy, tak naprawdę ja robię tylko 1 zmiany bo lubię mieć resztę dnia dla siebie (6:30-14:30) - to najwięcej roboty jest z rana do 10 jak już wszyscy „obrobieni“ do 10 to co mają do roboty? To ludzie +80, we wtorki chodzimy do przedszkola obok żeby dzieci pośpiewały dziadkom i pobawiły się (niektórzy nie mają rodziny i się mega cieszą z takiego wyjścia), w czwartki
  • Odpowiedz