Aktywne Wpisy

PanTuNieMieszkasz +264
Jestem strasznie przemęczony ale muszę pracować muszę robić nadgodziny, mama ma nawrót raka i inne choroby muszę jej pomóc, ona całe życie mi pomagała jak już martwy stary pijany nie dawał kasy i robiła na 3 roboty żebym miał co jeść. Kto może niech po prostu dobrze o mnie pomyśli i trzyma kciuki żebym miał siłę ogarnąć rzeczywistość i żebym kiedyś w końcu się wysypał. Dziękuję

Miguelos +120

Pytanie do osób, które nagle zaczęły dużo zarabiać. Jak zmieniło się wasze życie i czy w ogóle? Załóżmy przeskok ze średniej krajowej do 5-10 krotności średniej.
Czytam sobie o poczuciu szczęścia i zadowolenia. Zastanawiam się czy:
- zmieniło sie wasze nastawienie do życia
- zwiększyła się pewność siebie
- znacząco zmienił się styl życia
- czujecie większą radość
- jesteście bardziej zmotywowani
- bardziej skłonni do ryzyka
- czy odczuwacie, że osoby z waszego kręgu mają do was inne nastawienie
- czujecie się lepsi od innych
Etc.
#pieniadze #praca #zarobki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
gro osób może nie dorastało w biedzie, ale też nie w jakichś luksusach - potem taka osoba ma zupełnie inne nawyki co do pieniędzy jak ktoś zamożny
unika ryzyka to pewne - ale też nie sprawia sobie "luksusowych przyjemności" no bo i po co, szkoda
Mam tak jak opisał @Dietetyq
Przeskok pare lat temu 3k na 15k. Tak samo żyłem z tą różnicą że wziąłem kredyt, spłaciłem mieszkanie odłozyłem hajs i nadal żyłem tak jak za te 3k więc ... zmieniłem prace na lekką w niepełnym etacie zamiast zapieprzac w stresie, bo na co mi pieniądze skoro będę żył tak samo (jak robak) niezależnie od zarobków a wizja FIRE jest zbyt niepewna, odległa, poza tym
@Dastamit: niepopularna opinia a prawdziwa - bez pracy człowiek dziczeje (albo inaczej - bez ROBOTY do zrobienia) i też bym wolał pół etatu luzackie jak dużą kasę a spinę i stres