Wpis z mikrobloga

✨️ Budżet domowy programisty: Jak zarobić i wydawać mądrze?
Może kogoś zainteresuje budżet domowy mirka z zawodu #programista15k co to w 2025 zarobił 1.2 miliona na UoP do ręki i jak się kształtowały wydatki (obrazek)? Rodzina szesciosobowa (2+4), pomorskie, własny dom, żona nie pracuje zawodowo.
Excelal od Michała Szafranskiego, 8 rok sledze wydatki. Polecam ten #budzetdomowy. Jeszcze #finanse dla zasięgu.
Z anonima bo na swoim koncie mam mordę opublikowana.
Z fartem, mordeczki.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Budżet domowy programisty: Jak zarobić i wydawać mądrze? Ⓘ
Może kog...

źródło: IMG-6420

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Musk taniej je, niż ty typie. 60 tys zł na jedzenie. Nawet rocznie nikt tyle nie wydaje. Co ty chłopie prywatnego kucharza w swojej willi zatrudniasz na pelnu etat i codziennie Ci homara gotuje?
  • Odpowiedz
@TomSz: jedzenie jedzeniem, ale dodatkowo 80k na dzieci i 100k rozrywka, to już raczej wychodzi mało wiarygodnie. Wydaje mi się, że wydanie więcej niż 2k na osobę, to już sporo jeśli chodzi o jedzenie i pojawia się pytanie, czy to już nie jest niegospodarność? Kupowanie rzeczy, które się psują itd.
  • Odpowiedz
@ja-jesio-ne: rozrywkę pewnie mam na podobnym poziomie za zeszły rok ;) Jacuzzi, lego, urlop, sprzęt sportowy, konsola, sprzęt audio/video i wychodzi ze 100k. Dzieci nie mam, ale bez problemu mogą być studnią bez dna. Jedzenia nie ma więcej, po prostu jest lepsze jakościowo. Każdy wydaje według siebie i nie ma liczb które są niewiarygodne bo w wydatkach wszyscy są bardzo zróżnicowani. Mój samochód jest warty mniej niż jedna pensja, mój
  • Odpowiedz
@TomSz: no ja jestem mentalnym biedakiem. Na rozrywki może wydałem z 5k xD 100k musi robić kolejną kasę. Wiem, że do grobu tego nie zabiorę, ale od dzieciaka musiałem szanować kasę. Z samochodem akurat rozumiem. Sam kupuję najtańsze. W najgorszym wypadku jak zakup będzie nietrafiony, to odzyskam coś kasy ze złomu. W zasadzie nigdy nie tracę na autach. Obecnie też zaczynam takie starsze auto kolekcjonować, bo żałuję, że po prostu
  • Odpowiedz
@ja-jesio-ne: ja ogólnie nie mówię, że to nie jest bait, ale jakbym pisał bait to bym dał bardziej "przekonywujące" liczby, a te liczby przypominają moje wydatki ;) mam w domu kino, wydatki na kino klasyfikuje jako rozrywkę, wziąłem najtańszy w miarę ok ekran pod projektor... sam ekran to koszt 5k. Czym mniej masowe produkty i wyższa jakość tym cena horrendalnie skacze. Kiedyś miałem dmuchane jacuzzi za 800zł, do nowego jacuzzi
  • Odpowiedz