Aktywne Wpisy

Lolenson1888 +47
Bezmyślność ludzka mnie dobija czasem. Po lesie u mnie latał królik, taki zwykły hodowlany, ktos go wywalił pewnie. Próbowałem go złapać bo na wolności dlugo nie pożyje ale uciekał. Poprosilem o pomoc mi znajomą co u weterynarza pracuje, w końcu pod siatką zwiał na jedna posesje co małżeństwo lekarzy mieszka.
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik
Dzwonię ale nikt nie odbiera, musialem do pracy iść wiec poszedlem wieczorem i mówię w jakiej sprawie.
Facet do mnie, że no był królik

Powiem wam teraz dlaczego libertarianizm gospodarczy i wolność dla przedsiębiorców w nadmiarze są błędem.
Co z tego, że mi uda się osiągnąć ponadprzeciętny sukces i się wzbogacić jeśli ludzie naokoło mnie będą tak biedni, że z czasem zaczną mnie po prostu nienawidzić i mi zazdrościć? To bardzo skutecznie utrudnia cieszenie się pieniędzmi i życie na wysokim poziomie tak mi jak i mojej rodzinie. I jest to pożywką ruchów rewolucyjnych jakie prędzej lub później odbiją się na mnie i mojej rodzinie.
Wiecie kto wymyślił socjalizm? Ludzie jacy nie chcieli aby robotnicy w XIX wieku popierali komunizm.
Marnotrawstwo, rozdawnictwo, redystrybucja, nieoptymalność systemu na pewnym poziomie istnieją właśnie po to, aby nie dopuszczać do nędzy i beznadziei mas, a co za tym idzie aby nie popierali oni skrajnych ideologii. To zapewnia stabilność i możliwość cieszenia się pieniędzmi przez ludzi bogatych.
Fakt, że chłopaki od "wolnych podatków" tego nie rozumieją świadczy o tym, że oni nic nie rozumieją i to co proponują to zabawa i tylko autystyczni ludzie mogą sądzić, że to zadziała. Nie zadziała.
Śmieszy mnie to, że taka wiedza, to jakaś prawda objawiona,a to podstawy racjonalnego, przewidującego nie chłopskiego myślenia. A jak bym wam powiedział, że urzędników w Polsce jest "mało" (tak, mamy mało urzędników na tle innych krajów) i nawet ograniczenie ich o 90% nie dało by praktycznie żadnych realnych oszczędności, to mózgi by wam się zagotowały.
(teraz następują odpowiedzi z jakimiś skrajnymi przykładami mającymi szokować, typowa strategia ucieczki w szczegóły aby odchodzić od ogólnej prawidłowości)
#gospodarka #libertarianizm #liberalizm #przemyslenia #takaprawda
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
A co mnie interesuje jakiś typ, który chce mnie zabić tylko dlatego że mam więcej pieniędzy od niego? Dlaczego na podstawie jego nienawiści mam zmieniać moje życie? Jak ktoś mnie będzie nienawidził za kolor skóry albo wyznanie to też mam się
@mirko_anonim: a co ty
Jesteś albo trolem i śmieszkiem albo osobą autystyczną i obstawiam to drugie.
Jako osobie autystycznej wydaje Ci się, że jeśli coś jest logiczne, to jest użyteczne, a tak nie
I szlachta już nie istnieje, a my nie żyjemy w średniowieczu to raz, a dwa chłopstwo nauczyło się czytać i pisać i ma setki przykładów realnego pozbawiania elity wszystkiego co ona ma. Ty nikogo nie "wybatożysz" ale oni Ciebie mogą i to bardzo skutecznie.
Zwykły ostracyzm społeczny zastosowany na Twoich dzieciach i kobiecie może w perspektywie kilkunastu miesięcy zamienić Twoje życie w koszmar jeśli ludzi pośród których żyjesz będą Cię
@mirko_anonim: bo wytykam błędy?
50 lat temu manager zarabiał 10x tyle co pracownik, teraz ceo sobie zarabia 400x tyle co pracownik i co się dzieje? nikt nic z tym nie robi
takiego Muska czy Bezosa to bardziej podziwiają niż stosują wobec nich jakikolwiek ostracyzm
@mirko_anonim: to sie nie bogać a od innych, którzy chcą się wyrwać z biedy się o-------l.
jakoś po dzieciach oligarchów ukraińskich