Aktywne Wpisy

Hrabiadraczula +255
champolski +104
Tak w 1969 roku węgierski Lehel reklamował swoje lodówki. Wówczas był to symbol domowego luksusu w socjalistycznych Węgrzech. Prestiżowy sprzęt, a nie jakaś "buda do chłodzenia" ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#reklama #ciekawostki #wegry
#reklama #ciekawostki #wegry
źródło: HIZwYcbXEAAlOT_
Pobierz

Jak znaleźć w sobie motywację, aby dokończyć ostatni rok studiów?
W obecnym roku akademickim miałem pójść na swój ostatni rok studiów licencjackich. Nigdy nie byłem wybitnym studentem, ale generalnie wszystko zapowiadało się dobrze i byłem całkiem mocno związany z moim kierunkiem. Przewidywałem, ze na tym się nie skończy i będę chciał jeszcze długo kontynuować edukację. Ale minione wakacje były dla mnie punktem zwrotnym. Wszystko się odwróciło o 180 stopni. Spędziłem je naprawdę produktywnie, bo zdobyłem pracę, która w dużym stopniu zweryfikowała moje umiejętności zdobyte na uczelni. Jednak nie czułem się dobrze. Mimo, że z zewnątrz sprawiałem dobre wrażenie, w tamtym czasie wkradała się depresja która, jak mi się wydaje, bezpowrotnie zmieniła mój sposób postrzegania świata. Mimo, że wiele się nauczyłem, podróżowałem bardzo dużo, w rzeczywistości chyba nigdy jeszcze nie doświadczyłem tyle co w te jedne wakacje, to samopoczucie jest naprawdę podłe. Wróciłem wtedy za granicy, z głową w której aż huczało od doświadczeń, ale bez pieniędzy. Z tego powodu wziąłem dziekankę, bo studia zaoczne, a ja jeszcze muszę wynajmować mieszkanie, no i to było już za mało czasu żeby to wszystko ogarnąć przed początkiem roku. No trudno, mówi się. Zatrudniłem się w gospodarstwie rolnym i w ten sposób odkładam środki na następny rok. Prześladuje mnie jedynie pytanie, po co? Ja już nigdy nie będę myślał w taki sposób, jak wtedy kiedy zaczynałem. Mam skrajnie mało motywacji, aby dokończyć te studia. Niewiele pomaga nawet myśl, że już tyle pieniędzy na to poszło. Wiem, że można spróbować terapię, można spróbować leki, ale te rzeczy jak mi się wydaję, jedynie poprawią mi humor, podczas gdy nie są w stanie zmienić sposobu postrzegania.
#studia #depresja #rozwojosobisty
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@chromypies: sądząc po wpisie to uważam, że masz niską samoocenę, badź mierzysz