Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim:

Wspczuję serdecznie. Dąż do opieki naprzemiennej za wszelką cenę. Postaraj się dogadać na ile to możliwe i nie traktuj rozwodu jak niepowodzenia, ale początek czegoś nowego. Nie oceniam jej, ani ciebie, bo nie znam historii, a prawda leży gdzieś pomiędzy. W trudnych chwilach znajdź sobie wsparcie wśród nabliższych.

Z drugiej strony człowiek młody i głupi, nie widzi i nie potrafi weryfikować drugiej osoby przed podjęciem takich ważnych
  • Odpowiedz
branie ślubu z punktu widzenia faceta to aktualnie czysty debilizm, zakładanie sobie pętli na szyję i czekanie aż "ktoś" kopnie stołek, nie ma z tego prawie żadnych "plusów dodatnich" i przywilejów, a może być wiele problemów.

Zwłaszcza, że jako faceci jesteśmy obywatelami drugiej, a nawet trzeciej kategorii, bo imigranci mają więcej praw i dodatków, niż my. Dodatkowo jak przyjdą na świat dzieciaki, to też z automatu stajesz się rodzicem drugiej kategorii.

@KrzysztofWu:
  • Odpowiedz
@elena-mary: przeczytaj co napisałem jeszcze raz.

Ja nigdzie nie stwierdziłem, że małżeństwo to wieczna mordęga, tylko co się dzieje PO "wygaśnięciu tej umowy" i że jest to mocno ryzykowna sprawa.

Jeżeli małżeństwo to nie umowa, która daje pewne korzyści (a daje), to po co to brać? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Samą
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
energiczny-przewodnik-24: @elena-mary:

Mylisz się, małżeństwo to była od zawsze gwarancja dla obydwu stron, to był fundament do założenia rodziny i do dbania jedno o drugie, tylko od nie dawna głównie media nawaliły do głów kobiet fikcyjne obrazy tego jak powinien wyglądać związek i jak powinno wyglądać życie od strony technicznej i wizualnej przez co teraz ludziom nie pasują normalne rzeczy i wydaje się że ciągle jest nie tak jak powinno
  • Odpowiedz
Chciałam zauważyć, że w dzisiejszych czasach małżeństwo to umowa obustronna. ;)

Takie same prawa i obowiązki ma i jedna i druga strona. Więc twierdzenie, że faceci są jacyś 'poszkodowani' przez małżeństwo jest śmieszne.

@elena-mary: wez nie kłam,
Chłopy maja swój dom przed ślubem,biorą ślub , rodzą się dzieci ich,
I jak jest rozwód to chłop dostaje kopa w doppe bo ma zrobić miejsce dla baby już obcej
  • Odpowiedz