Aktywne Wpisy

EpicSlavsquat +70
źródło: 1000077284
Pobierz
Teuvo +160
ile jeszcze wtyczek do przeglądarki potrzeba żeby normalnie można było z youtube korzystać
j---ć google, nienawidzę tych wszystkich korpogówien
j---ć google, nienawidzę tych wszystkich korpogówien

#korposwiat #pracbaza #praca
Panie i Panowie, hit.
Duże finansowe korpo, miasto top5, pisze z anonima bo nigdy nie wiesz ;)
Dziś rozmowa podwyzkowa, coroczna, w ramach odswiezenia informacji o zasadach oceniania:
- wpływ REALNEJ PRACY jaka wykonujesz w ramach swoich obowiazkow na ocenę roczna to jakieś 20-30% oceny. Kumacie? To jak dobrze wykonujesz obowiązki, za które płacą wg umowy wpływa w 20-30% na to jak będziesz oceniony (ergo na wysokość podwyżki, awans, etc)
- wazniejesze są: 'wykazywanie inicjatywy', bycie proaktywnym, dążenie do usprawnień i wymyślanie rozwiązań, kolezenskosc czy... obecność w biurze
WTF, gdzie czasy że robisz swoje zajebiście i adekwatnie za to zarabiasz bez rozkmin czy jesteś wystarczająco aktywny i ile pomysłów na usprawnianie excelu podrzuciłes?!
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: nigdy nie było takich czasów, zawsze ci co najwiecej p------ą dostają awanse
Jak chcesz usprawniać robotę to idź na swoją działalność, wtedy to ma realny wpływ na twoje zarobki bo zaoszczędzisz materiału, zaoszczędzisz czasu, zaoszczędzisz kasy,
W korpo to nie ma racji bytu w 95% przypadków.
Ja np jako kierowca kiedyś byłem regularnie wysyłany pod zły adres, zgłosiłem 2-3 razy że adres jest zły na papierach, przytaknął typ,
Tydzień później
Natomiast z mojego big-korpo doświadczenia: jak masz zespoły po 20+ osób oraz 2-3 osoby bezpośrednio nad nimi (liderzy, managerowie) i proces dziala już w tym zespole od lat to naprawdę ciężko na nowo wymyślać koło.
Jeśli ktoś jest wizjonerem i chce rozwijać siebie/zespół/firme - doskonale! Ale na 20 osób to będzie 1-2 osoby. I w odpowiedzi na ich pomysły i zaangażowanie powinni dostać AWANS
@mirko_anonim: takie czasy nigdy nie istniały w korporacjach - pozdrawiam
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰