✨️ Kłótnie z mamą a terapia – jak sobie z tym radzić?Ⓘ Średnio tak raz lub dwa na rok kłócę się ze swoją mamą. Poza tym nasze stosunki są ok, bo tolerujemy siebie. Po prostu nasze poglądy się zupełnie różnią, a ona zachowuje się w sposób zły i też sama tak o mnie uważa. Przy ostatniej kłótni w płaczu spytałem czy pójdzie ze mną na terapię, żeby coś z tym zrobić na co dostałem zniesmaczonym tonem odpowiedź, że nie jestem jej partnerem, żeby szła ze mną na terapię. I do teraz jakoś tak mi dziwnie. Już od dłuższego czasu chciałem ją o to poprosić i w końcu się odważyłem, a spotkałem się z szyderą i odrzuceniem. Czy to głupie, że o to spytałem? Może rzeczywiście głupio było o to zapytać?
@mirko_anonim: matka ma troche racji - nie jest twoją partnerką, nie musicie iść na terapie razem. Może pora się trochę odpępowić? I uświadomić że nie masz wpływu na jej zachowanie? Przestrzeń pomiędzy ludźmi o różnych poglądach jest dobra
@mirko_anonim: Co ten psycholog / terapeuta ma w glowie, że każe ludziom zaciągać rodziców na terapie? Ale patologia psychoterapeutyczna. A matka - glowa na karku dobrze Ci powiedziała. Klotnia raz lub 2 na rok - przecież to jest tak malo - oznacza że dosłownie nie macie o czym rozmawiać, bo nie ma spięć.
Średnio tak raz lub dwa na rok kłócę się ze swoją mamą. Poza tym nasze stosunki są ok, bo tolerujemy siebie. Po prostu nasze poglądy się zupełnie różnią, a ona zachowuje się w sposób zły i też sama tak o mnie uważa. Przy ostatniej kłótni w płaczu spytałem czy pójdzie ze mną na terapię, żeby coś z tym zrobić na co dostałem zniesmaczonym tonem odpowiedź, że nie jestem jej partnerem, żeby szła ze mną na terapię. I do teraz jakoś tak mi dziwnie. Już od dłuższego czasu chciałem ją o to poprosić i w końcu się odważyłem, a spotkałem się z szyderą i odrzuceniem. Czy to głupie, że o to spytałem? Może rzeczywiście głupio było o to zapytać?
#pytanie #terapia #psychologia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Może pora się trochę odpępowić? I uświadomić że nie masz wpływu na jej zachowanie?
Przestrzeń pomiędzy ludźmi o różnych poglądach jest dobra
A matka - glowa na karku dobrze Ci powiedziała.
Klotnia raz lub 2 na rok - przecież to jest tak malo - oznacza że dosłownie nie macie o czym rozmawiać, bo nie ma spięć.