Aktywne Wpisy

RicoElectrico +160
K r a f t o w a mąka xDd
#niewiemjaktootagowac
#niewiemjaktootagowac
źródło: 1000077648
Pobierz
OrzechowyDzem +105
Siemanko. #chwalesie regałem na książki lub jak kto woli biblioteczką - prawie 3m dębowego mebla na przechowywanie książek. Całość klejona, żadnych oczywiście wkrętów, gwoździ etc. Wnosiliśmy to na 1p w pięciu a i tak sufit trochę ucierpiał :D luzu do sufitu jest dosłownie kilka mm, więc najtrudniejsze we wnoszeniu było ustawienie regału poziomo w celu dosunięcia do ściany.
#stolarstwo #meble #krakow #wieliczka
#stolarstwo #meble #krakow #wieliczka
źródło: obraz
Pobierz

Już mnie stresuje ta branża, poważnie. Siedzę w IT ponad 10 lat (+3.5 roku studiów na polibudzie), a czuję się jakby moje doświadczenie kompletnie nie miało żadnego znaczenia. Co chwila słyszę jak ktoś ze znajomych traci pracę z dnia na dzień, nie ważne czy B2B czy UoP. Niby czytałem raport JustJoin, że sytuacja się unormowała, ale jakoś mam wrażenie, że to przez to, że wielu byłych programistów po prostu odpuściło, bo patrzę te oferty i albo wymagania z kosmosu (gdzie idealnie musisz trafić w stack) albo widać gołym okiem że oferta fejkowa, bo zbyt ogólna.
Już nie chodzi nawet o oszczędności, bo nie żyłem rozrzutnie i odłożyłem trochę. Chodzi o sam stres, że z dnia na dzień, to ja mogę być wyrzucony z roboty i to ze średnimi szansami że uda mi się zostać w branży. Czuję się wprost wyruchany, myślałem, że budując CV i znając dziesiątki technologii, fundamentuję sobie pozycję na rynku. A dziś widzę, że takich jak ja jest cała masa i rynek ich nie potrzebuje.
Nie wiem trochę co robić. Właściwie sytuacja mnie stresuje od roku, wcześniej spacery i sport poprawiały humor i pomagały się zdystansować. A teraz już nic nie działa. Paraliżuje mnie sama świadomość, że jestem w podobnym miejscu kariery co zaraz po studiach. A to przecież czas na zakładanie rodziny, a nie darmowe staże.
#programista15k
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Albo zmiana branży. Tylko po 10+ latach programowania to co taki programista, poza programowaniem, potrafi?
Ludzie zarabiają po 3-5k ledwo i tak samo drżą bo ich łatwo zastąpią a jeszcze ledwo im starcza na życie codzienne a wielki programista50k boi się o prace w której miał całe życie luz, beka
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
@costamtenteges: jak wiedzeli do czego sluza pieniadze to moga juz przejsc na emeryture. jak nie wiedzieli to mi ich nie szkoda