✨️ Gdzie zrobić morfologię w Warszawie?Ⓘ Gdzie zrobię morfologię w #warszawa z pobieraniem krwi z innego miejsca niż zgięcie w łokciu? Panicznie się boje klasycznego, mdleje i zalewam się cały potem xd a dobrze by było sprawdzić czy wszystko w porządku ze mną. Wiem, że jest to możliwe bo kiedyś miałem pobieraną z palca w innym mieście. Pomocy #zdrowie #lekarz #morfologia #niewiemjaktootagowac
@mirko_anonim: wymyślasz. Morfologia z palca jest mniej dokładna i robi sie ja uważam niemowląt albo żeby określić pojedynczy parametr np. hemoglobine.
Chcesz zrobic uczciwą morfologię to zrob normalnie
@mirko_anonim: Hej, mam podobny problem. Robisz gdzie Ci pasuje. Wchodzisz mówisz, że chcesz na leżąco i robisz to na leżąco. Tylko wypij dużo wody przed wejściem. Ja mam tak, że nawet jak już znajdzie i się wbije to mało leci.
✨️ Autor wpisu (OP): @thorgoth: @haabero: to nie takie proste chłopaki
@Ramb0o: już próbowałem; spanikowałem, powiedziałem że nie dam rady a potem tłumaczyłem się pielęgniarkom drżącym głosem - wtedy dostałem propozycję pobrania z palca
już próbowałem; spanikowałem, powiedziałem że nie dam rady a potem tłumaczyłem się pielęgniarkom drżącym głosem - wtedy dostałem propozycję pobrania z palca
nie da się pobrać krwi z palca na morfologie.
Możesz się przejść/zadzwonić i zapytać czy mają maść znieczulającą lub plastry EMLA. Jeśli nie to być może po przedstawieniu sytuacji lekarz rodzinny wystawi receptę na taką maść. Smaruję się 60 min przed nakłuciem i dosłownie nic nie czujesz ;)
@Doktor_Proton: jak nie mozna? Mi robili zestaw badań z palaca. Pod ten program profilaktyka 30+ czy jakos tak. Plus domowilem kilka innych badań. I wszytko ciągnęli z palucha. W zasadzie to juz bylem tak w-------y ze myslalem ze ten paluch mi zaraz eksploduje bo kilka fiolek napełniali haha
@Rudz1elec: CRP, morfologia i glukoza - z czego morfologia jest obarczona dużym błędem. Jest to możliwe, ale nie zalecane. Jeśli domówiłeś inne badania to nie powinni się zgodzić na takie pobranie. Jeśli ktoś boi się igieł, to lepiej celować w maść znieczulającą, lub pobranie z grzbietu ręki lub poprosić o igłę motylkową.
@Doktor_Proton: Ale ja im nic nie sugerowalem. Zapisalem sie na badania i pobieranie krwi. Nawet nie wiedzialem, ze takie badania mozna czy robi sie z palca
Całe szczęście, że pozytywne emocje się lepiej sprawdzają niż negatywne bo boję się nawet pomyśleć co by było, gdyby farmienie negatywnego contentu było opłacalne.
Gdzie zrobię morfologię w #warszawa z pobieraniem krwi z innego miejsca niż zgięcie w łokciu? Panicznie się boje klasycznego, mdleje i zalewam się cały potem xd a dobrze by było sprawdzić czy wszystko w porządku ze mną. Wiem, że jest to możliwe bo kiedyś miałem pobieraną z palca w innym mieście. Pomocy
#zdrowie #lekarz #morfologia #niewiemjaktootagowac
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Chcesz zrobic uczciwą morfologię to zrob normalnie
@Ramb0o: już próbowałem; spanikowałem, powiedziałem że nie dam rady a potem tłumaczyłem się pielęgniarkom drżącym głosem - wtedy dostałem propozycję pobrania z palca
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
nie da się pobrać krwi z palca na morfologie.
Możesz się przejść/zadzwonić i zapytać czy mają maść znieczulającą lub plastry EMLA. Jeśli nie to być może po przedstawieniu sytuacji lekarz rodzinny wystawi receptę na taką maść.
Smaruję się 60 min przed nakłuciem i dosłownie nic nie czujesz ;)
Jeśli ktoś boi się igieł, to lepiej celować w maść znieczulającą, lub pobranie z grzbietu ręki lub poprosić o igłę motylkową.