Aktywne Wpisy

MagicznyKarp +8
#kiszak #skeletal
Łapta świeże nowości z progresu skeletala, xD
Także dzisiaj kiszak przez 5h rozmawiał z wydawcą o mechanikach w skeletalu, i nie mógł (wydawca) nic nowego dodać (kiszak jest z tego dumny)
Praca kiszaka i pawika (programisty) jest już prawie zrobiona, tylko ci graficy się o---------ą
I właśnie przez to jeszcze nie wydana jest ta gra, co go wkurza, bo już by chciał to wypuścić (jeśli nic się nie zmieniło to
Łapta świeże nowości z progresu skeletala, xD
Także dzisiaj kiszak przez 5h rozmawiał z wydawcą o mechanikach w skeletalu, i nie mógł (wydawca) nic nowego dodać (kiszak jest z tego dumny)
Praca kiszaka i pawika (programisty) jest już prawie zrobiona, tylko ci graficy się o---------ą
I właśnie przez to jeszcze nie wydana jest ta gra, co go wkurza, bo już by chciał to wypuścić (jeśli nic się nie zmieniło to

lubie-sernik +6
Co lubicie? Ale jedna rzecz.
Bo ja lubię np. sernik
Bo ja lubię np. sernik

Lubicie swoją pracę? Czy wasza praca to również część waszego hobby?
Moim "odkryciem" będąc 30+ to że trzeba lubić to co się robi bo inaczej będziesz sfrustrowany/wypalony (tak jak ja jestem). Wypalony pracą zwykłego #korpo klepacza. TL;DR - nie mając pomysłu po studiach kiedyś dostałem się fartem, potem widzieli że już bywałem w korpo i tak siedzę od lat w tych korpo. Generalnie mam poczucie że nic realnego nie umiem a wymagania rosną. Każde jakieś nowe szkolenia, nowe procesy, umiejętności, studia kierunkowe, kursy - to mnie przytłacza bo raz że nigdy nie czaiłem takich tematów, dwa że nie lubie tego. Inni tak nie mają bo np. jest to zgodne z ich studiami i łatwo ogarniają tematy np. księgowe i po prostu lubią rozwiązywać takie problemy. Nawet nie wiem co zmienić w swoim życiu albo co chciałbym robić. Jestem za głupi na takie prace wysoko wykwalifikowane umysłowe ale nie widzę też siebie w brudnej pracy fizycznej. Stąd bujam się sftrustrowany po korpo na niskich stanowiskach żeby mieć jakieś "lepsze" zarobki i warunki pracy ale nawet minimalny wysiłek mnie niesamowicie męczy.
#praca #pracbaza #korposwiat #przegrywpo30tce #zarobki #pracazdalna #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
źródło: 4MS8SM9_copyright_image_232689
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
Powiem inaczej - już jest eliminowane, więc sugeruję zrobić głęboki soul-searching i zaakceptować, że twoja praca niedługo zniknie. Zacznij się kształcić w innym kierunku, bo twoje rozważania pt. "nie lubię swojej pracy" zmienią
Odpowiedź często nie jest oczywista, ja jestem jeszcze 30+ (chociaż za niecałe dwa tygodnie będzie 40+) i okazuje się że robię rzeczy
Powinieneś dojść do kilku sensownych opcji, kierunków. Wtedy idź na jakieś targi. Konferencję, zlot, forum, grupę, wolontariat żeby w praktyce poczuć
źródło: image
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@frankfuterkaZkurczaka: rozwiniesz?
Komentarz usunięty przez moderatora