Aktywne Wpisy

lubie-sernik +21
Zapisałem się dzisiaj do przychodni chorób tropikalnych przed wyprawą do Azji. Mam tam po prostu powiedzieć gdzie lecę, a oni dobiorą mi konkretne szczepionki.
Sama wizyta 200 zł, a jedna szczepionka średnio po 250 zł.
Coś czuję, że trochę wydam. Pewnie minimum 5 szczepień mi zrobią. Chociaż nie wiem.
#sernikpodrozuje - obserwuj by być na bieżąco z moją wyprawą do Azji. Premiera już 2 czerwca xD
Sama wizyta 200 zł, a jedna szczepionka średnio po 250 zł.
Coś czuję, że trochę wydam. Pewnie minimum 5 szczepień mi zrobią. Chociaż nie wiem.
#sernikpodrozuje - obserwuj by być na bieżąco z moją wyprawą do Azji. Premiera już 2 czerwca xD

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Pytanie do wegan i wegetarian.
Od ponad pół roku nie jem mięsa a produkty odzwierzęce to czasem tylko żeby mamie przykrości nie zrobić to zjem ciasto jak zrobi albo pizzę z serem jeśli zamówi, no ale mięsa nie ruszam i to mamy ustalone. Specjalnie dla mnie zrobiła cały gar zupy na wegańskim bulionie. Jem, muszę przyznać że smaczne, poczym spoglądam do zalewu i widzę słoiczek po bulionie drobiowym... Mama się pomyliła. Pytanie na ile będzie to usprawiedliwione moralnie żeby teraz tą zupę jeść, i czy nie będę hipokrytą skoro jestem wegetarianinem. A może nie jestem skoro nieświadomie zjadłem talerz zupy na mięsie? Ale teraz wiem, i nie wiem jak postąpić właściwie. Jeśli nie pomogę tego zjeść to albo skiśnie i pójdzie do wylania albo matka z ojcem będą męczyć sami ten garniec przez kilka dni żeby do tego nie dopuścić. Myślę sobie że kurze życia już nie zwrócę i chyba byłoby jej wszystko jedno a moją ideą przy przechodzeniu na wege było to, żeby nie głosować portalem za produkcją mięsa, z drugiej strony boję się że w przyszłości mama może wyjść z założenia że w razie czego anon trochę pomarudzi ale zje więc opłaca się kupić. No i nie wiem na ile chcę być ok a na ile szukam wymówki... Co byście zrobili na moim miejscu? #wegetarianizm #weganizm
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
📒 Notatka moderatora: No turbo poleciałeś Mirku. Sepuku to jedyna godna pokuta za takie akcje.
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
wzięli duży rozpęd i walnęli głową w ścianę. Powtarzali do skutku.