Wpis z mikrobloga

✨️ Czego się spodziewać po discektomii szyjnej?
#silownia #mikrokoksy #fizjoterapia #medycyna
Mógłby mi ktoś wyjaśnić, czego się spodziewać po discektomii szyjnej (usunięcie krążków C5-C6, C6-C7, trzonu C6 i wstawieniu implantu) w kontekście powrotu na siłownię i ogólnej sprawności?
Fizjo i neurochirurg powiedzieli, że na luzie będę śmigać, trenować, uprawiać sport. Natomiast po dopytaniu o back squat, powiedzieli, że do końca życia muszę odpuścić (na razie tylko tyle wiem, ale na kontroli u fizjo będę drążył temat). Być może niepotrzebnie się niepokoję, ale czy to oznacza, że sztanga np. 50kg na plecach może mnie połamać? Albo dziecko, które wskoczy na plecy podczas zabawy? Albo jakiś strzał z piłki, wejście w plecy podczas meczu?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ehhh jestem idiotą, sie kurde spisałem na pół kartki a nie odczytałem, że implant będzie w c6. Bedzie git będzie pan zadowol0ony ;).Nie omijaj fizjo i uważaj przez 6mc do roku na jakieś zrywy głową przód tyl. Potem twoim wrogiem będzie zwiększone ryzyko wózka po wypadku samochodowym ale tylko tyle. Za chwile podeśle Ci też ćwiczenie na szyjny, wiecej Ci to da niz siłownia.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
optymistyczny-nomada-75: @Willux: dzięki za odpowiedź. Do fizjo trafiłem dość późno, ale dostałem kilka ćwiczeń, dorzucę te od ciebie i będę ćwiczył. Czy wiesz coś na temat treningów siłowych? Co z przysiadami, martwym ciągiem, wyciskaniem nad głowę lub jakimiś interwałami po powrocie za te +- pół roku?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz