Wpis z mikrobloga

✨️ Jak poradzić sobie z brakiem uczuć w związku?
Poznałem dziewczynę i mam problem. Jest super, świetnie mi się z nią spędza czas, ma poukładane w głowie, jest ciepła i kochana. Jest też nieużywana(dziewica). Tylko że nie pociąga mnie, nie potrafię odwzajemnić jej uczuć. Ciągle sobie powtarzam, że uczucie przyjdzie z czasem. Ja muszę też kalkulować bo mam już 35 lat i ta dziewczyna to może być ostania szansą na normalne życie. Nie wiem co zrobić. Iść w to dalej czy zostawić ją #zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Nie wiem o jakich uczuciach mówisz, ale miłość to się pojawia dopiero po około dwóch latach. Na początku to są tylko motylki w brzuchu zwane też zakochaniem, czyli haj hormonalny.
Chcesz budować relację długoterminową na podstawie kalkulacji, no moim zdaniem to jeszcze nie dojrzałeś emocjonalnie do budowania takich relacji.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: z wiekiem ciężko u facetów o motyle w brzuchu. Im więcej doświadczenia tym trudniej o zaangazowanie. Zajebiście byłoby przeżyć nastoletnią miłość, ale taka chemia IMO wynika z deficytów ktore nawzajem są uzupełniane. Zakochanie to stan psychiczny, miłość to wybór. Małoludzi to rozumie niestety.
  • Odpowiedz
Ciągle sobie powtarzam, że uczucie przyjdzie z czasem

Lata temu byłem tego pewien, a jak przyszło co do czego to nie potrafiłem i nic z tego nie było. Sam tego nie rozumiałem, nie potrafiłem się określić i nie umiałem też jej tego jasno powiedzieć - unikałem itd. Skończyło się szybko, do niczego poważnego nie doszło ale z nawet z krótkiej perspektywy czasu było mi z tym źle.
Nie znam Ciebie, nie znam
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
solidny-poszukiwacz-90: taki duży kawaler to już powinien wiedzieć jak to czuć, że ktoś nam pasuje idealnie lub przynajmniej ok i coś z tego może być. Skoro nic a nic, to pewnie tak zostanie.

Obok są związki "z rozsądku", ale to sobie trzeba wybrać czy warto, najlepiej razem, bo strasznie kiepsko jakby jedna strona czuła, a druga nic.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
  • Odpowiedz