Aktywne Wpisy
vorio +460
Suszone warzywa mają nutriscore C, natomiast płatki, gdzie połowa to cukier ocenkę A.
Jprdl gdzie my żyjemy, że korpo może taka sieczke z mózgów robić.
#nestle #nutriscore #korposwiat #afera
Jprdl gdzie my żyjemy, że korpo może taka sieczke z mózgów robić.
#nestle #nutriscore #korposwiat #afera
źródło: 1000012471
Pobierz
MagicznaRuda +202
Prześladowania Polskich Przedsiębiorców przez państwo nie ustają :D
#januszebiznesu #it no i oczywiście #wykluczeniecyfrowe
#januszebiznesu #it no i oczywiście #wykluczeniecyfrowe
źródło: Screenshot_20260422-060038_X
Pobierz

Kiedy w tym kraju będzie wreszcie normalnie? Wróciłem z UK po 10 latach, pozytywnie nastawiony, napewno wiele się zmieniło, dość szybko znalazłem pracę ale była dość daleko - 70km dojazdu w jedną stronę, w momencie gdy znalazłem pracę która w miarę wpisywała się w to co robiłem na wyspach ale o wiele bliżej, dogadałem się z pracodawcą że muszę odejść jak najszybciej bo w nowej pracy szukają dosłownie na pojutrze. W nowej pracy - planowanie/dyspozytorka odbioru odpadów i opieka nad warsztatem (w teorii). Umowę podpiszemy niedługo - takie słowa usłyszałem i w sumie pomyślałem że okej, pewnie nie ufają, w ciągu tygodnia dowiedziałem się że osoba która pracuje w biurze najdłużej, jest tam 3 lata, reszta ok. 3 miesiące do miesiąca. Dość szybko wszystko zacząłem ogarniać ale zaczęli dokładać codziennie coś nowego i tak kończyłem zamiast o 16 to o 17+ po całym dniu biegania. W końcu kazali przyjść w sobotę - zgodziłem się bo w sumie czemu by nie pomóc innym z biura. W Poniedziałek pierwsze co usłyszeliśmy to to że za mało zrobione i w ogóle się nie nadajemy, szefowa wyzywa wszystkich od partaczy i sk*****ów i że jak się nie podoba to wyp. Oczywiście zapaliła mi się lampka ale dopóki nie doczepiła się do mnie to siedziałem cicho - aż do Wielkiego Piątku. Kazała nam wsiadać do auta i jechać rozwozić ulotki po mieście, no a my grzecznie pojechaliśmy. Wracając po pracy dostaję telefon że w sumie to są kpiny że tylko tyle zrobiliśmy i że się nie nadajemy i ja mam w Wielką Sobotę przyjść do pracy na co ja odpowiedziałem że są święta i że wykluczone a ona na to że " to nie mamy o czym rozmawiać" i się rozłączyła. Tak się złożyło że był to dzień mojej wypłaty po miesiącu pracy której nie dostałem i przestali w ogóle odbierać telefon. Co robić? Jutro normalnie pojawić się w pracy i próbować odzyskać pieniądze czy od razu wezwanie i Pip? #praca #januszex #pomocy
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Zgłoś do PiPu, ale pamiętaj, że Ty też pracowałeś na czarno w czym przypadku więc mogą się o to czepiać.
Z jednej strony powiedziałbym "idź normalnie do pracy" żeby nie było podstaw do "porzucenia pracy", ale z drugiej strony umowy żadnej nie masz więc nie masz czego porzucać xD
Kuriozalna sytuacja.
@mirko_anonim: problem jest