Aktywne Wpisy

Randy_the_Ram +350
Mam własne rusztowanie. Dorobiłem się. 28 ramek, mogę w---------ć w------a wieżę w kosmos. Na regulowanych kółkach, każde hamowalne osobno, do tego mam połówki ramek, tylko muszę dowieźć. Blaty też mam. To jest punkt zwrotny w mojej karierze. Teraz mam rusztowanie, przyjeżdżam na robotę, rozkładam, każdy przechodzeń z uznaniem kiwa głową "ten gość ma rusztowanie, to zawodowiec" Moje własne rusztowanie. Niektóre ramki są brązowe, a niektóre zielone. Rusztowanko
#praca #pracbaza
#praca #pracbaza
źródło: 1000016724
Pobierz
PanTuNieMieszkasz +193
Jestem strasznie przemęczony ale muszę pracować muszę robić nadgodziny, mama ma nawrót raka i inne choroby muszę jej pomóc, ona całe życie mi pomagała jak już martwy stary pijany nie dawał kasy i robiła na 3 roboty żebym miał co jeść. Kto może niech po prostu dobrze o mnie pomyśli i trzyma kciuki żebym miał siłę ogarnąć rzeczywistość i żebym kiedyś w końcu się wysypał. Dziękuję

Jakiś czas już się biję z myślami czy napisać coś na ten temat, czy może nie, ale mam takie wrażenie że czara goryczy się już przelała.
Chciałem Wam drogie Mirki i Mirabelki opowiedzieć co nieco o pracy z pozycji ratownika medycznego, w największym pogotowiu w Polsce - nie będę podawał nazwy instytucji, aczkolwiek każdy może to sprawdzić na własną rękę.
Pewnie jesteście ciekawi jak to wygląda z zatrudnieniem, ano już odpowiadam. Pewnie jako branża strategiczna mamy stałe, pewne zatrudnienie. Ano nic bardziej mylnego ( ͡° ͜ʖ ͡°), pracujemy jak zwykły pracownik koropo w systemie B2B. Myślicie że nam to pasuje? Oczywiście że nam to nie pasuje. Jest mała grupa ratowników, którzy mają etat, oni dostają:
- 13 pensję
- zysk z firmy coroczne
- ubrania do pracy
- urlopy na szkolenie
- płatny urlop
- L4 w razie zachorowania, albo nagłego wypadku (często się u nas zdarza)
- zatrudnienie jest stabilniejsze
- różne gratyfikacje np, z okazji dnia ratownika medycznego
- jak jadą np na jakieś zawody związane z ratownictwem medycznym to mają płatną delegację.
A jak to jest z większością? Jesteśmy najemnikami, nie mamy nawet zapewnionych ubrań prze firmę, spodnie, buty, stetoskopy, kurtki, koszulki - wszystko to kupujemy za własne pieniądze. Ktoś Cię pobije, złamie rękę i nie możesz dyżurować? Twoja sprawa, trzeba było kupić ubezpieczenie, nie masz żadnej pomocy z firmy.
Myślicie że łatwo jest dostać etat? Jeżeli jest się znajomym dyrektora, kierownika rejonu, jest się w związkach zawodowych to może po 5/6 latach pracy dostanie się ten etat, w innym wypadku możecie zapomnieć, jesteście najemnikami.
Jedziecie na zawody z ratownictwa medycznego po to aby się rozwijać, poszerzać wiedzę - dokładacie do interesu ( nie dyżurujecie wtedy więc macie mniejszą wypłatę), nie przysługuje Wam delegacja, urlop na szkolenie.
Od jakiegoś czasu dysponent wymaga od nas prawo jazdy kategorii C + kurs na pojazdy uprzywilejowane - C to około 5000zł + 1200 za kurs na PU. Tak, zgadliście, sami za to płacicie albo nie dostaniecie dyżurów w danym miesiącu.
Napisz nieprzychylny komentarz na fb pod postem pogotowia? Zawieszają Cię na 3/4 miesiące od następnego dnia.
Jest bardzo dużo patologii w tym systemie. Piszę z anonimowego konta bo po prostu boję się że mnie zwolnią, natomiast jeżeli Was to interesuje to mogę napisać dłuższy post, opowiadający o patologiach w tym systemie, mobbingu ze strony kierownictwa etc.
#ratownictwo
#ratownikmedyczny
#polska
#pracbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
📒 Notatka moderatora: Puszczam, bo zakładam, że więcej informacji będzie po 16.00.
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: Zyski pogotowia ratunkowego, nawet nie wiedziałem że coś takiego jest
@Nighthuntero
NFZ płaci. Miasto