Wpis z mikrobloga

✨️ Jak rodzice wpływają na nasze życie
Przerażające jest to jak bardzo nasze życie jest zależne od rodziców.. Widzę to po sobie na stare lata jak ważne jest czy masz kapitał na start czy musisz się dorabiać wszystkiego od początku. Albo jak destrukcyjnie działa brak ojca w wychowaniu albo rozwód (w Polsce częste zjawisko). Ewentualnie braki w edukacji, brak inwestycji w dziecko i problemy z przyswajaniem języka obcego na stare lata.
Widzę to po młodych teraz jak niektórzy rodzice w nich inwestują i od małego chodzą na lekcje języka, uczą się odpowiedzialności, jakieś sporty, uczenie wyrażania emocji i asertywności. Przecież takie dzieciaki nie mają szans przegrywać w życiu. Gadam czasem z typkami po 15-16 lat to już więcej zwiedzili w życiu niż ja. Nawet taka głupia rzeczy jak lokalizacja, miejsce zamieszkania i tym samym otoczenie działa jak efekt motyla.

#antynatalizm #dzieci #przegryw #blackpill #zycie #doomer #feels

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

mirko_anonim - ✨️ Jak rodzice wpływają na nasze życie Ⓘ
Przerażające jest to jak bard...

źródło: 0b1ed0f41d4f41cd290ee67c9d71fe045d0d24141216879eede7971b5e7ee849

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: przecież od dawna wiadomo, że geny to jedna strona medalu, a druga to twoje otoczenie, środowisko czyli rodzice. To geny i rodzice odpowiadają za twój sukces w życiu. Wystarczy, że rodzice Cię nie doceniali w młodości i będziesz miał z tego niskie poczucie własnej wartości i brak pewności siebie i pozamiatane. Traumy , problemy psychiczne są dziedziczne nawet nie przez geny, a przez środowisko, dzieci to projekt rodziców, bardzo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zawsze można iść moją drogą.

Zamknąć się w sobie, dostać nerwicy przez nadopiekuńczą matkę, poczucia ciągłego napięcia i kontroli wszystkiego przez alkoholizm ojca.

Ciężką pracą dojść do stanu średniego dość szybko, 33 lata i dwa
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
uprzejmy-marzyciel-1: @centerario właściwie to o genach też decydują rodzice. Sami będąc świadomi swoich wad mogą się decydować na dziecko lub nie. Sam wybór partnera to także wybór jakie geny będzie miało twoje dziecko - stąd bardzo niskie dziewczyny wybierają bardzo wysokich chłopaków.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
uprzejmy-marzyciel-1: @Typ_co_gabka_czesze_sie sam przez całe życie myślałem że wszystko zależy ode mnie ale no nie. Będąc brzydki zostaje mi żyć i mieszkać samemu. Jak nie masz gdzie (bo nie dostałeś) to miesięcznie musisz odjąć sobie 3-5k w zależności czy najem/kredyt, więc analogicznie nie masz kasy na inne rzeczy i tak to się kręci.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
precyzyjny-wizjoner-57:

ale dlaczego wy nie chcecie mieć dzieci?! My za komuny to was mieli po troje, czworo i mieszkali w 2 pokojach i daliśmy radę, a wy?! W dupach się wam poprzewracało! Osobny pokój dla każdego się marzy! I co jeszcze?! Może salon, który jednocześnie nie jest sypialnią rodziców?!

- boomersi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
rozważny-marzyciel-36: No i co z tego? Wczoraj sie urodziles, ze dopiero zauwazyles, ze inni maja gorzej a drudzy lepiej? Ja sie dorobilem mimo tego ze jestem z rozbitej rodziny. A pierwszy raz na wakacje za granice to pojechalem w wieku 16 lat zbierac borowke do holandii. Tak wiec w------e bylo co bylo a zyje sie tu i teraz

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: W wersji na dole, jeszcze rodzice musza byc zgodni i naprawde chciec byc razem, a po odsetku rozwodow, to widac, ze nieliczni zalozyli rodzine z dobra osoba.

@centerario: Mozg jest plastyczny, to jak sobie radzisz ze soba to twoj wybor i praca nad soba. Inaczej nie istnieliby ludzie jak Mariusz Switalski. Fakty sa takie, ze twoje zycie wyglada tak jakie rzeczy sobie powtarzasz i w czym sie
  • Odpowiedz