Aktywne Wpisy

marcinkox3 +75
Byłem dziś z dziewczyną na spacerze nad Maltą w #poznan. Kupiłem 3 gałki lodów po 8 zł za sztukę w kawiarni "3 kolory" przy samym jeziorze. Nie mam problemu, że gałka lodów tyle kosztuje, ale do c---a, niech chociaż tego loda będzie więcej niż łyżeczka xD smakowo bardzo dobrze, ale nie szło się tym smakiem za długo nacieszyć( ͡° ʖ̯ ͡°)
#oszukujo #
#oszukujo #
źródło: 1000188151
Pobierz
LamajHarma +154

![Microslop scamuje swoich klientów na Officie 2019 - Louis Rossman [Angielski]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/4e37744e5b56433a983a799ec0b6b5eb68c81bd906ebb439fe1374c12f530ba9,q80.jpg)

Moją ogromną pasją są języki obce i świetnie też mi to wychodzi. Niedługo studia i póki co jestem prawie zdecydowany na Lingwistykę Stosowaną na Uniwersytecie Warszawskim, języki angielski + hiszpański i specjalność nauczycielska. Kierunek zdominowany przez kobiety, więc będzie też szansa na znalezienie dziewczyny:) Chciałem się tak tylko dodatkowo poradzić jeszcze Was, drogie mirki. Co sądzicie o takiej ścieżce zawodowej pod względem perspektyw, stabilności? Nie mam zbyt dużych oczekiwań od życia, chcę dalej robić to co mnie pasjonuję, doceniam moją rodzinę i zależy mi po prostu na pewnym, stabilnym dochodzie, przy czym wcale nie musi on być jakiś duży. Byle tylko nie skończyć na #bezrobocie żałując straconych lat, chociaż w sumie języki zawsze się przydadzą więc nie jest to taka głupia inwestycja. Czy droga nauczyciela to dobry pomysł w tych czasach? Ma to ręce i nogi?
#kiciochpyta #kariera #pracbaza #praca #studbaza #studia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta
Kwestia tylko tego jak się czujesz przy tablicy i czy lubisz pracę z dzieciakami. Wiem bo sam jestem nauczycielem z wykształcenia, ale potem uznałem, że to nie dla mnie. Po dniu uczenia czułem
1. Nauczyciele częściej wchodzą w drugi próg podatkowy, niż zarabiają minimalną
2. @mirko_anonim plan spoko. Korporacje, ale też mniejsze firmy np. spedycyjne chętniej wezmą kogoś, kto zna język i nauczą pracownika swojej branży do działania na rynku, niż wezmą kogoś po studiach specjalistycznych (dla przykladu transport i logistyka) i teraz będą go uczyć niemieckiego, żeby mógł się na rynku komunikować.
Plan naprawdę spoko, jeśli masz smykałkę do języków,