Aktywne Wpisy

breakdown1 +8
Od jakiegoś czasu coraz częściej myślę, że przydałby mi się coach. Taki dobry coach, który by trochę mną potrząsnął i zmobilizował do wykorzystania swojego potencjału i realizacji jakiś tam swoich marzeń. Korzystał ktoś z was może z takiej usługi?
Myślę o tym, bo choć pod wieloma aspektami działam bardzo dobrze, to trochę życie stanęło w miejscu, a ja przestałem iść w jakimkolwiek kierunku. Mam dobrą pracę, zdalną, w której zarabiam dobre, czy
Myślę o tym, bo choć pod wieloma aspektami działam bardzo dobrze, to trochę życie stanęło w miejscu, a ja przestałem iść w jakimkolwiek kierunku. Mam dobrą pracę, zdalną, w której zarabiam dobre, czy

Jazon +4
#kiszak
Jak się czujecie z tym, że Kiszak zarobił w c--j siana na monetyzacji Gothic Remake, osiągnął peak swojej oglądalności, a na dodatek sprawił, że w cholerę ludzi (w tym wam) pękła d--a? XDDD
Na pewno go bolą te recenzje na steamie o pobiciu menela, płacze pewnie później w nocy i ociera łzy Rumuńskimi Lejami xDDD
Jak się czujecie z tym, że Kiszak zarobił w c--j siana na monetyzacji Gothic Remake, osiągnął peak swojej oglądalności, a na dodatek sprawił, że w cholerę ludzi (w tym wam) pękła d--a? XDDD
Na pewno go bolą te recenzje na steamie o pobiciu menela, płacze pewnie później w nocy i ociera łzy Rumuńskimi Lejami xDDD

Poszukuję solidnego materaca 160x200 cm w okolicach 4,000-6,000 złotych. Mam nowe łóżko z elastycznym stelażem.
Jestem po 30-tce, mam skoliozę, skłonność do napiętych mięśni i problemy z rwą kulszową/odcinkiem lędźwiowym.
Spotkałem się z opinią, że dobrym wyborem są hybrydy multipocket (?). Byłem w sklepie Pan Materac i leżałem krótko na medycznych Hildingach:
- jednostronny Puls Advanced (5500 zł)
https://www.panmaterac.pl/materace-sprezynowe/4848-154724-materac-puls-advanced-pan-materac-kieszeniowo-piankowy.html#/28-rozmiar-160x200
- dwustronny Select Dynamic (4300 zł)
https://www.panmaterac.pl/materace-sprezynowe/2407-118160-materac-select-dynamic-pan-materac-kieszeniowy.html#/28-rozmiar-160x200/915-pokrowce_pan_materac-cashmere
- dwustronna Makarena (3700 zł)
https://www.panmaterac.pl/materace-sprezynowe/334-20213-materac-makarena-hilding-kieszeniowy-5901595008554.html#/28-rozmiar-160x200/
Nie odczułem dużych różnic. To tylko część oferty jednego sklepu i ciężko w 5 minut stwierdzić, który model jest najwygodniejszy. Dłuższe testowanie w domu ma sens, ale trudno mi sobie wyobrazić, że a) miałbym testować z 4-6 materaców przez 1-3 miesiące każdy i dojść do wniosku, że nr 3 lub 5 był najlepszy, b) miałbym wydać tysiące na materac, który ktoś wcześniej testował u siebie przez 1-3 miesięcy. Wydaje się, że dwustronne materace są mniejszym ryzykiem, ale podobno trendy idą w stronę jednostronnych. Zdziwiło mnie też to, że materace są dostarczane (i przechowywane?) w rolkach, i potrzebują 2 dni na rozprostowanie się). Dużo pytań.
Jaki model (spośród wymienionych lub innych) wybrać? Pozwalam sobie zawołać ekspertów: @Milano @EkspertMateracowy
#materac #materace #lozko #lozka #meble #pytanie #sen #fizjoterapia
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
źródło: funny-man-pajamas-sitting-lots-mattresses_85574-3060
PobierzDwustronność lepiej sobie podarować. Podobnie jak sprężyny. O komforcie i stabilizacji decydują głównie: to, jak materac utrzymuje miednicę (żeby nie zapadała się zbyt głęboko), jak pozwala barkom zejść przy spaniu na boku oraz czy pracuje równo na całej powierzchni bez punktowych dołków. Dlatego to, że w sklepie nie poczułeś