Aktywne Wpisy

rovi +10
#gielda ogólnie to jeden z najaktywniejszych tagów i tak czytam i myślę a c--j, wejdę w to.
Nakupiłem jakichś ETF w revolucie co były zielone.
Ogólnie nie wiem co wy tu p---------e jakieś uśrednianie, ath i korekty ale wygląda spoko.
Btw. Czym się różni etf od akcji?
Nakupiłem jakichś ETF w revolucie co były zielone.
Ogólnie nie wiem co wy tu p---------e jakieś uśrednianie, ath i korekty ale wygląda spoko.
Btw. Czym się różni etf od akcji?
przemek-szrek +61
#ajemge1 Teraz dopiero czytam co się o------o i jestem mocno w szoku. Z góry sorry za rynsztok, ale k------a szły tam na j-----e. J-----e z typem poznanym kilkadziesiąt minut wcześniej na portalu randkowym. Zamiast Kacperka w mieszkaniu mógł być zwyrol, który nie tylko z p---y by im zrobił jesień średniowiecza. O tym, że jest live były informowane, ok trochę podstępnie ale były tego świadome, przecież rozmawiały z czatem, odpowiadały na

Miałem budowany dom przez parę. Budowę z trudem udało się doprowadzić do końca, ale pozostał temat odpowiedzialności za błędy których nie da się już poprawić i kar umownych, łącznie koło 50 tysięcy złotych. Problem z tym, że umowa była wyłącznie na gościa, podczas gdy cały majątek, dom, samochody i sprzęt jest na jego partnerkę. Nie są po ślubie. Teraz, gdy pojawia się temat rozwiązania tej sytuacji tamta strona zaczyna się śmiać, że wykonawca kompletnie nic nie ma. Oczywiście byłem u prawnika i ku mojemu zaskoczeniu prawnik powiedział, że nie da się nic z tym zrobić. Umowę miałem z gościem nie z nimi razem, więc nie można jej pociągnąć do odpowiedzialności. Naprawdę polskie prawo jest tak dziurawe i są bezkarni? Prawnik powiedział mi wprost, że wydam kilkanaście tysięcy na postępowanie, ogłosi bankructwo i nie odzyskam ani grosza. Jedyna droga to skarga pauliańska, ale tutaj musiał bym dowieźć że pieniądze zostały jej przekazane.
Babka brała aktywny udział w budowie, nadzorowała, wykonywała część prac samodzielnie, składała zamówienia, przyjmowała ludzi. Wiele przelewów dostawała bezpośrednio ode mnie. Na wszystko mam dowody, rozmowy, świadków. Od pierwszego spotkania na placu budowy przed podpisaniem umowy do samego końca brała aktywny udział i cały czas traktowałem ich jako prowadzących razem. Przez ponad miesiąc była jedyną prowadzącą budowę gdy główny właściciel się pochorował.
Są na tyle bezczelni, że okazało się że w czasie gdy byłem ich jedyną budową kupili za gotówkę kolejne mieszkanie, podczas gdy u mnie zawsze było "dokładanie do interesu".
Z tym prawnikiem u którego byłem moja rodzina współpracuje ponad 10 lat i wiem że jest dobry i umowa była przez niego pisana, więc nie wiem co o tym sądzić. Nie wiem czy źle trafiłem czy taka jest moja sytuacja prawna, nie chcę chodzić po prawnikach i szukać takiego który obiecał mi złote góry. Czy naprawdę w mojej sytuacji nic nie da się zrobić?
#prawo #budowa #budownictwo #sad #prawobudowlane #prawocywilne
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: z tego wynika, że równie dobrze mogłeś zrobić to samodzielnie. popełniłbyś tyle samo błędów, albo zaczął się doszukiwać jak to powinno być zrobione i może nawet sam byś nadzorował.
@mirko_anonim: trzeba było się zabezpieczać i myśleć o tym przy podpisywaniu umowy