Aktywne Wpisy

zajsty +659
W 34 kolejce Harry Kane zdobywa hattricka.
Anglik kończy sezon ligowy 25/26 z wynikiem 36 goli w 31 spotkaniach.
Po raz kolejny, dzięki za wspólną zabawę.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
Anglik kończy sezon ligowy 25/26 z wynikiem 36 goli w 31 spotkaniach.
Po raz kolejny, dzięki za wspólną zabawę.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL34
Pobierz
OwyBEB +1
Nie wiem czy to dobre miejsce na takie zapytanie, ale może ktoś mi doradzi. Otóż poznałem dziewczynę, zaręczyliśmy się i postanowiliśmy kupić mieszkanie. Miasto wojewódzkie 82 m2, cena 970 tys. w systemie 20/80 czyli 20% wkładu własnego, a przy oddaniu nieruchomości przez dewelopera 80% (blok się obecnie buduje).
W listopadzie 2025 zapłaciliśmy 20%, wkładu własnego podpisując umowę deweloperską, a pozostała część czyli wspomniane 80% gdy mieszkanie zostanie oddane przez dewelopera w III kwartale
W listopadzie 2025 zapłaciliśmy 20%, wkładu własnego podpisując umowę deweloperską, a pozostała część czyli wspomniane 80% gdy mieszkanie zostanie oddane przez dewelopera w III kwartale
źródło: 9d572fb9-ea1c-4e45-b946-0b9c2a9fc279_cesja-praw-z-umowy-deweloperskiej-780x470
Pobierz

To w jakim beznadziejnym miejscu w życiu jestem to wina moja i fatalnych wyborów oraz pecha.
Pierwsze 20 lat mojego życia to był lajcik. W domu się powodziło - nie milionerzy lat 90 ale no biednie też nie było. Kryzys bezrobocia początków stulecia obszedł bokiem. 2008 też na miękko. Ja całe życie na lajciku. W szkole "zdolny ale leń", podstawówka na 5-6, gimnazjum na 4-5, liceum na 3-4. Matura spoko. #rozowepaski były od podstawówki a w Liceum pierwsza na poważnie (dziś żona...). Jedynie w latach 1998-2005 matka regularnie chleje tak co 3 miesiące ale cały tydzień nie mam mamy. Trudno.
Matura 2012 i w zasadzie koniec
Jesień 2013 bankrutują rodzice. Komornik zabiera mieszkanie, wyprowadzamy się do jakiegoś gówna zagrzgbiałego. Ja zaczynam studia. Gównostudia z Administracji. Potem w latach 2013-2015 przeprowadzamy się łącznie 6 razy. Ale ostatecznie kończy sie dobrze, bo mieszkanie komunalne - można odetchnąć. Ja w trakcie studiów łapie prace marzeń - prowadzenie zajęć. W 2013 dostaje 700 zł miesięcznie, to przy minimalnej na poziomie 1200 hajs, który pomaga mi i rodzinie.
2015. Kończę licencjat, nic nie umiem, kierunek zbyt ogólny. Nie mam specjalistycznej wiedzy - ide do pracy, najpierw g---o, potem callcenter i trafiam na byle biurowego ciecia w duzej firmie zagranicznej w 2016. Jestem w niej do dzisiaj. Byłem na 40 rozmowach, nikt nigdy nie płacił więcej. Więc tak tkwię. 5200 netto. Szału nie ma. Szacunek mam ale nie w księgowości i u dyrektora lokalnego (na szczęście u głównego mam szacun).
2018 wyprowadzam sie z #rozowypasek po najniższej linii oporu, choć czuje, że to zły pomysł. Do lokum jej rodziców. Ona została na magisterce w 2017 zaczyna pracę. W 2021 jest już bez pracy. Pozwalam zostać w domu, bo wtedy moja pensja dorasta do średniej krajowej, bez kredytu mamy i tak górkę. Bo przecież dalej robię te zajęcia.
2023 rodzi sie dziecko. Chwile potem wpadają jej rodzice, że sprzedają te lokum i nas przenosza do swojej wsi 20 km od miasta. Nie mogę się z tym pogodzić. Zostały mi 3 tygodnie i moje życie wywróci się do góry nogami. Masakra.
To wszystko moja wina.
Odpuściłem jakiekolwiek ambicje na rzecz "łatwo". Całe lata 20-te na fuksie i na wyjebce. Po pracy chill i relaks. Inwestycja 100% siebie w związek. I w zasadzie jestem nikim, mogę nic i nawet już mi się nic nie chce. Gdyby nie dziecko to bym zrobił magika, ale za bardzo kocham, za bardzo czuje tę rolę, której się poświęcam, by to zrobić.
Mam plan. Dociagnąć do wieku, gdy dziecko mnie już nie będzie tak mocno potrzebowało, bo zacznie rozwijać swoje skrzydła i odlecieć w swoią stronę. Zacznę od nowa. Duże miasto, inna praca, focus na siebie i na rozwój. Inaczej umrę na tej wsi.
Jestem słaby, jestem kiepski, nie mam motywacji. Dno.
#oswiadczenie #zycie #zwiazki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
powodzenia mordo, przy takim podejsciu do zycia to nawet mi nie szkoda
Mój kuzyn pracuje w urzędzie celnym i codziennie dojeżdża do pracy 110km w jedną stronę od 17 lat. Gosc ma 63 lata.
Zarabia dobrze ale zasuwa dzień w dzień.
Tobie świat się zawalił bo 20 km bedziesz dojeżdżał. Zamieszkaj w robocie.
Całe życie bumelowanie po chałupach
@Kitku_Karola: to jest ogólnie kwintesencja przedsiębiorczości , więc jak takie rzeczy są trudne to zostaje się pogodzić z bieda a może
@mirko_anonim: mówi się po lini najmniejszego oporu
@Kitku_Karola: no widac trochę jesteś. Czy Ci wychodzi czy nie to inna sprawa. Próbujesz a to