Wpis z mikrobloga

✨️ Czy praca to przymus?
Apropo kultu pracy w Polsce nie rozumiem jak wgl można lubić pracować albo uważać że to coś nieodłącznego w życiu. Mi jest ciężko wytrwać te 8h i uważam że to za dużo, obojętnie w jakiej pracy byłem. Od zawsze czułem że praca to przymus dla mnie, bo wolę sobie jakieś swoje rzeczy porobić w wolnym czasie. Też nie chciałbym pracować z czymś co lubię sobie robić albo przeglądać w wolnym czasie. Ludzie mówią, że bez pracy to by zwariowali bo nie ma co robić z czasem - no właśnie ja jestem osobą, gdzie dla mnie praca to przymus i zbędna rzecz, bo ja chce robić swoje rzeczy a nie przez 8h+dojazdy robić coś innego. Gdyby nie pieniądze to ja bym w życiu nie pracował bo po co. Ktoś też tak ma?

#praca #przegryw #pracbaza #korpo #korposwiat #antykapitalizm

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: nikt tak nie ma. Gdyby nie aktualny system to byś polował, siał, zbierał, przygotowywał się do zimy. Innymi słowy sam byś sobie zapewniał to, za co możesz zapłacić pieniędzmi. Musiałbyś się znać na wszystkim, albo pogodzić się z brakiem czegoś. Proste
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zdrowi ludzie chcą i muszą pracować bo bez tego dziczeją na starość dosłownie umierają z braku pracy - fala śmierci i chorób zaraz po przejściu na emeryturę. Oczywiście nie znaczy to, że każdy ma potrzebę wykonywania bezsensownej pracy dla innych (bo to akurat głupie) ale prawie każdy mając niespożytkowany wolny czas zająłby się jakimiś projektami które oznaczają po prostu pracę lub ją naśladują wprowadzając jakieś problemy do rozwiązania albo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: praca to śmierć duszy. Wstawać codziennie i nie móc robić tego co się chce, za to musieć rozmawiać i przebywać z ludźmi za którymi nie przepadasz, robić rzeczy których nie lubisz, to przegryw po całości, nie oszukujmy się.

Całą moją energię kieruję żeby jak najszybciej się z tego g*wna wydostać i odzyskać wolność.
  • Odpowiedz
@Mezomorfix: no gość o tym piszę, dajesz wkład który jest nie proporcjonalny. Pamiętaj że wymieniasz życie za pln, w drugą stronę ta wymiana nie idzie. Dodatkowo inflacja jakby ludzie myśleli nie że złoty traci moc nabywczą, a nich godzina życia może inaczej by myśleli.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 5
punktualny-eksperymentator-25: @Bejro chcą pracować tylko NPC którzy nie umieją sobie zorganizować czasu, dlatego jak czytasz o #neet albo bezrobociu to po 3 miesiącach im się styki przegrzewają. Ja bym mógł latami nie pracować i całymi dniami leżeć, odpoczywać, pić kawkę w ogrodzie czy chodzić na spacery i nigdy mi się nie znudzi. Dla mnie praca to tylko przeszkoda w tym co mógłbym robić w tym samym czasie po
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: nikt nie ma tego zapewnionego bez pracy. Pracuje na niego tata, mama, albo Areczek w firmie rodziców. Nawet jeśli dostaniesz za darmo cokolwiek, ktoś to musiał wyprodukować. Albo jest system w którym jest praca, albo jest system w którym nie ma pracy i nie ma jej owoców. Logiczne.
  • Odpowiedz