Aktywne Wpisy

mirko_anonim +5
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

SystemHalted2_0 +94
To, co jest dla mnie najbardziej szalone w tym wszystkim, to że jeśli GTA 6 faktycznie wyjdzie w listopadzie, to przy założeniu podobnego cyklu produkcyjnego następna część, GTA 7, mogłaby pojawić się dopiero gdzieś około 2040 roku.
I nagle to wszystko zaczyna brzmieć jak zamknięty rozdział.
Pamiętam pierwsze odpalenie GTA 3, jeszcze ten dziwny, trochę surowy Liberty City, gdzie wszystko robiło wrażenie samego faktu, że można tak po prostu biegać po mieście. Potem mały
I nagle to wszystko zaczyna brzmieć jak zamknięty rozdział.
Pamiętam pierwsze odpalenie GTA 3, jeszcze ten dziwny, trochę surowy Liberty City, gdzie wszystko robiło wrażenie samego faktu, że można tak po prostu biegać po mieście. Potem mały
źródło: image
Pobierz

Planuje zakup domu i chciałbym się dowiedzieć jak rozwiązać mój problem. Pytanie jak i kwoty czysto teoretyczne, tylko aby przedstawić sprawę. Mam mieszkanie wartości pół miliona i pół miliona oszczędności na koncie. Chcę kupić dom o wartości 1 miliona i pozbyć się mieszkania. Jak to ugryźć?
Nie chciałbym się pakować w kredyt, chyba, że jest jakaś opcja na wzięcie kredytu i na korzystnych warunkach oddanie całości w ciągu miesiąca-dwóch-max trzech. Albo jakaś opcja przekazania do banku mieszkania jako formy zapłaty. I jeżeli to istnieje to czy jest to korzystne?
Nie chce zostać bez mieszkania i szukać wtedy domu. A nikt nie będzie czekał, aż ja sprzedam mieszkanie tym bardziej, że sprzedając sam pewnie poczekam aż ktoś kredyt zrealizuje. Także pomocy.
#nieruchomosci #kredythipoteczny #pieniadze
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Pro tip
Kredyt na 30 lat nie trzeba spłacać 30 lat xd
Poszukaj takiej oferty gdzie nie ma prowizji za nadpłatę ( raczej juz tdgo nie ma ale nie natnij sie)
A najlepiej pogadać z doradcą kredytowym który działa z wieloma bankami
Jedyny problem możesz mieć ze sprzedażą swojego mieszkania - oferta jest bardzo duża i miesiącami nic się nie sprzedaje, jeśli nie spuścisz ceny o bardzo dużo.
I zrobić wszystko bez kredytu
Bo jak masz mieć kredyt hipoteczny na 1-2 lata to w 99% przypadków nie będziesz do mógł nadpłacic darmowo.
W wieku bankach owszem sa darmowe nadpłaty ale chyba od 3 roku
@Arivederczi: Jest to rozwiązanie ale bym chciał tego uniknąć. To kolejna dodatkowa przeprowadzka. No i rzeczy też dużo mam, więc nie może to być coś małego.
Ze sprzedaniem mieszkania raczej problemu nie będzie. Mieszkam w
Odsetki płacisz za okres, gdy masz te środki. Po sprzedaży spłacasz całość. Te kredyty właśnie służą do zmiany nieruchomości
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz
Nie bardzo rozumiem, co ma sie wydarzyc.