Wpis z mikrobloga

✨️ Czy ograniczenia w liczbie lekarzy to forma ludobójstwa?
#sluzbazdrowia #medycyna #antynatalizm

Zastanawiam się, czy celowe ograniczanie liczby lekarzy przez Izby Lekarskie, limity przyjęć na studia medyczne, a potem na specjalizacje, nie jest jakąś formą ludobójstwa i nie powinno się ich wszystkich pozwać do Trybunału w Strasburgu. Przecież ilu Polaków umiera bo nie może dostać się do lekarza albo czekają na SORach kilkanaście godzin. Czemu nikt o tym nie mówi? Dla mnie to ludobójstwo Polaków w białych rękawiczkach. Ja się boję o moich starych rodziców, o mojego męża, że coś im się stanie, jakiś udar czy zawał serca i nikt im nie udzieli pomocy i będą umierać w męczarniach, choć pracowali i płacili składki całe życie. Cieszę się, że chociaż nie mam dzieci, bo nie wyobrażam sobie mieć dzieci w tym kraju. A wszystko po to, żeby kasta lekarska zarabiała miliony, bo celowo ograniczają ich ilość, żeby było jak najmniej lekarzy. Dziwi mnie, że ludzie się jeszcze nie buntują. A będzie coraz gorzej. Coraz więcej imigrantów, zaraz wchodzi pakt migracyjny, kto będzie leczył tych wszystkich ludzi i jak długo Polacy będą czekać na pomoc przy zagrożeniu życia...

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach