Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z problemami neurologicznymi i psychicznymi?
Mirasy, bo mi tu już ręce opadają
W zeszłym roku przeszedłem drastyczny spadek funkcjonowania i idąca za tym zmianę osobowości
Pracowałem w korpo i generalnie ogarniałem życie
Wszystko siadło w czasie krótszym niż rok i... wylądowałem na neurologii z parastezjami, zaburzeniami czucia i problemami poznawczymi - uciekała mi pamięć
Neurolodzy wykluczyli wtedy te najpopularniejsze choroby typu SM czy neuroborelioza i skierowali mnie do psychiatry...
W rezonansie natomiast pojawiły się dwie drobne niespecyficzne zmiany w prawej wyspie, ale podobno takie każdy ma
Sam też zrobiłem badania z krwi na choroby immunologiczne mózgu AMPA, GABA B, NMDA, DPPX, CASPR 2, LG1 - brak czegokolwiek
Psychiatrzy wykluczyli jazdy typu dwubiegunówka czy schizofrenia - z własnej woli byłem pod obserwacja miesiąc
A ja zwyczajnie czuję się coraz gorzej - minęło od hospitalizacji na neurologii ponad pól roku, a u mnie pamięć leży, uwaga leży, zapominam siebie, a w dodatku mam problemy z prawa strona ciała - niedoczulica, a i nastrojowo jest tragedia, biorę welbutrin, żeby przetrwać
Co robić? Gdzie się z tym udać i do kogo? Mój neurolog rozkłada ręce i przepisuje mi Nivalin..
Co myślicie o badaniu WES?

#neurologia #medycyna #zdrowie #choroby #psychiatria

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia