@slowmtb: Drop jest duży, bo używam krótkich korb przy nodze 90 cm, więc ta sztyca jest wymaxowana. Przy długiej korbie nie wyglądało to tak ekstremalnie, ale w takim konfigu jest paradoksalnie znacznie wygodniej.
Reach jest dość krótki. Prosi mają mostki 120–130 w takich rozmiarach ram. Ja mam tylko 110.
@slowmtb: Jestem na skraju rozmiarówki. To jest M, gdzie granica kończy się na 184 cm, a dokładnie tyle mam. Jak kupowałem ten rower, to niewiele wiedziałem na temat geometrii, przy okazji schylając się, dotykałem najwyżej kostek. Na tamten moment podjąłem dobrą decyzję, bo L'ka była zbyt długa. Dziś pewnie wziąłbym L'ke.
Ale fakt, zajęło mi kilka miesięcy, żeby jeździć swobodnie w pozycji aero, bo byłem mega pospinany. L'ka będzie wygodniejsza,
Limit wygodnej jazdy na tej geometrii kończy się dla mnie przy 200 km. z2/z3 przy tylu godzinach w siodle męczy dupsko.
#rowerowyrownik #rower
Skrypt | Statystyki
źródło: IMG_6833
Pobierztwojego wzrostu) masz pozycje bardziej pro niż pro z peletonu ;-)
Reach jest dość krótki. Prosi mają mostki 120–130 w takich rozmiarach ram. Ja mam tylko 110.
Ale fakt, zajęło mi kilka miesięcy, żeby jeździć swobodnie w pozycji aero, bo byłem mega pospinany. L'ka będzie wygodniejsza,