Wpis z mikrobloga

✨️ Jak wykonać morfologię z opuszka palca w Warszawie?
Czy jest jakieś miejsce w #warszawa gdzie zrobię morfologię z opuszka palca? Panicznie boję się klasycznego pobierania krwi, na ostatnim powiedziałem że anulujemy akcje tuż przed wbiciem igły xd Jak pielęgniarkom cały zlany potem drżącym głosem się panicznie tłumaczyłem to nagle przyszła inna i powiedziała że przecież można pobrać z palca i poszło bez problemu
Ewentualnie czy są opcje pobrania krwi z innego miejsca niż zgięcie ręki, albo żeby lekarz wypisał mi jakieś leki uspokajające albo maści znieczulające?
Pomóżcie bo minęło 5 lat od ostatniego pobrania xd a dobrze by było sprawdzić czy wszystko w porządku

#medycyna #niewiemjaktootagowac #zdrowie #lekarz

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim możesz spróbować iść w miejsce gdzie robią pobrania u dzieci. Moja ma ten problem że mam bardzo słabo widoczne żyły, i używają wtedy jakiegoś specjalnego zestawu gdzie masz mniejsze igły itd.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: powiedz personelowi że bardzo prosisz o pobranie z palca bo się igieł boisz, w 9/10 przypadków to wystarczy, zwłaszcza jeśli faktycznie jesteś biały jak ściana i zalany potem że strachu. Każda rozsądna pielęgniarka będzie wolała wkuć się w palec i mieć takiego pacjenta z głowy bez awantur niż trzymać kolejkę wkurzonych ludzi za drzwimi bo się trafił spanikowany element.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Muszewymyslec2: @Podstarzaly_Mandalorianin: właśnie to nie takie proste, kiedyś babka w jednym miejscu mi tłumaczyła że nie każdy punkt pobrań jest w stanie pobrać z palca bo za taką krew trzeba się od razu zabrać a nie każdy punkt ma do tego możliwości

@haabero: wątpię że pomoże to w jakikolwiek sposób
@blaine_mono: ale to dalej jest pobieranie
  • Odpowiedz