Aktywne Wpisy

johann_10 +284
Czemu ludzie nie lubią konowałów, odc. 2137.
I to powoływanie się na notariuszy (chyba nie wie że to również są prawnicy) - XDD. Spuścili z tonu, już nie mówią o hydraulikach i manicurzystkach.
#konowalposting #lekarz100k #lekarz #afera
I to powoływanie się na notariuszy (chyba nie wie że to również są prawnicy) - XDD. Spuścili z tonu, już nie mówią o hydraulikach i manicurzystkach.
#konowalposting #lekarz100k #lekarz #afera
źródło: IMG_5446
Pobierz
Szybki_bill99 +89
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Uwaga, będzie wspominkowo. To nie jest pasta, i to nie jest wysryw AI.
W dzieciństwie w domu było biednie. Wiadomo, #lata90, polska, bezrobocie, bieda. Na tyle, że jakiekolwiek nowe ciuchy były dla nas kompletnie poza zasięgiem. Absolutnie wszystko, co nosiłem w podstawówce pochodziło ze szmateksów. Mówiąc wszystko, mam na myśli wszystko - włącznie z majtkami i skarpetkami.
Mogę z całą pewnością napisać, że bywały okresy, kiedy wszystkie ubrania w mojej szafie pochodziły z lumpeksu.
Potem finansowo trochę się w domu poprawiło, ale moja mama zwyczajnie lubiła chodzić do szmateksów i grzebać, więc nadal chodziła i grzebała - paradoksalnie, byłem ubrany lepiej niż rówieśnicy, bo to przeważnie były porządne, często markowe rzeczy.
Ale ja już miałem w mózgu głęboko wyryte "nowe ciuchy są dla mnie za drogie".
Pamiętam, że gdzieś na przełomie podstawówki i liceum jedna ciotka dała mojej mamie parę skarpetek, która on kupiła dla swojego syna, ale okazały się w złym rozmiarze.
JEDNA PARA NOWYCH SKARPETEK.
Wtedy biedy już całkiem w domu nie było - miałem nowy komputer, jakieś wyjazdy, obozy, rodzice wymienili Poloneza na lepsze auto.... Minęło od tego czasu prawie 30 lat, a ja nadal pamiętam tę JEDNĄ PARĘ NOWYCH SKARPETEK.
Minęło trochę lat, skończyłem studia, zacząłem pracę, wyprowadziłem się od rodziców... I wtedy odkryłem to:
Nowe ciuchy można sobie po prostu kupić.
A nowe skarpetki nawet nie są drogie.
Po prostu UWIELBIAM kupować sobie ciuchy, a zwłaszcza skarpetki. Czuję się wtedy jak milioner :). Mam ponad 40 lat, dom, samochód... Ale kupno samochodu nie wywołało u mnie takiego dreszczu, jak zakup PARY NOWYCH SKARPETEK.
Wczoraj robiłem mały w swoich szufladach.
Już po wyrzuceniu około 30 par, zostało mi - uwaga - 86 par skarpetek :D. I właśnie przeglądam Internet, żeby sobie jeszcze jakieś kupić.
#dziecinstwo #lata90 #wspomnienia #f----z #skarpetki #dzieci #polskiedomy #logikaniebieskichpaskow
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt