Wpis z mikrobloga

✨️ Jak nauczyć się dorosłego życia?
Przez lata byłem praktycznie ubezwłasnowolniony przez rodziców, wszystko co chciałem robić albo zrobiłem było przeważnie krytykowane jak nie było po ich myśli. Przez to wszystko mając prawie 30 lat nadal nie potrafię załatwić kompletnie żadnych poważnych spraw samemu, bo przez lata było mi mówione ,,zostaw to/ty się nie znasz/zapytaj się ojca/ojciec to zrobi lepiej”. Ubezpieczenie auta? przegląd? Mechanik? OC? Kredyt w banku? Wszystko to załatwiane miałem i mam przez rodziców nawet teraz. Kompletnie nic nie potrafię w tych kwestiach. Dodatkowo życie z rodzicami w tym wieku doprowadza mnie do szału i o ile do tych 25-26 lat było ok, tak teraz to męczarnia. Nic nie mogę po swojemu robić, bo mieszkam u rodziców, a każda kłótnia kończy się - to się wyprowadź, albo wytykaniem, że nic nie potrafię sam załatwić i zrobić. Mimo to mam bardzo dobrą pracę, nie boję się np. jechać autem lub lecieć samolotem z dziewczyną samemu za granicę tysiące kilometrów, załatwiać lokum, bilety czy poruszać się po obcych metropoliach.
Większość wolnych dni spędzam u dziewczyny w innym mieście i dopiero wtedy czuję, że normalnie funkcjonuje, ale często pojawiają się natomiast znowu kłótnie, że nie pomagam im w domu…. Żeby nie było dokładam się do życia z rodzicami i co miesiąc im płacę symboliczną kwotę.

Niedługo będę odbierał mieszkanie i nie mam pojęcia jak znaleźć majatrów jak co kolwiek zrobić. Jechać gdzieś do firm załatwiać jakieś przyłączenia gazu, energii czy Internetu, to dla mnie czarna magia.

Co zrobić, aby nauczyć się ,,dorosłego życia”?. To naprawdę siada mi na psychikę. Chce się usamodzielnić ale jak to zrobić?

#zalesie #zycie #niewiemjaktagowac #pomocy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Wyprowadź się, chłopie.

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt

• 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: odpowiedź brzmi: nie trzeba niczego potrafić. Jedziesz, mówisz, że jesteś głupi w tych sprawach, ludzie są chętni do pomocy, w większości robią wszystko za ciebie, żeby nie musieć po tobie poprawiać. Myślisz, że takie rzeczy się potrafi? Te sprawy załatwia się do kilku razy w całym życiu. Ja wyprowadziłem się młodo, o wszystko pytałem Internet. Masz tu mirków, chętnie pomogą, pośmieją się z ciebie i powyzywają ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Niedługo będę odbierał mieszkanie i nie mam pojęcia jak znaleźć majatrów jak co kolwiek zrobić. Jechać gdzieś do firm załatwiać jakieś przyłączenia gazu, energii czy Internetu, to dla mnie czarna magia.

@mirko_anonim: no to robisz to samo co na vipoku- dzwonisz do instytucji, do których masz interes i Cię już pokierują.
  • Odpowiedz