Wpis z mikrobloga

✨️ Jak wyjść na prostą z ubogiego domu?
Ciekawe jak ja miałem wyjść na prostą w życiu, jak w rodzinnym domu była bieda. Nie przeciętność, tylko bieda. W domu było nas 6, ojciec nas utrzymywał ze swojej emerytury, chociaż więcej przechlewał. Mieszkanie dwupokojowe. Siostry starsze miały osobny pokój, ja z młodszą z rodzicami w salonie. I tak, aż do wyprowadzki.
Gdy skończyłem maturę ojciec mnie wyśmiał, że chce iść na studia, to powiedział wtedy, że mam iść zapier papier na swoje utrzymanie do pobliskiego zakładu na 3 zmiany. A gdzie jeszcze dojazdy z tej dziury powiatowej, musiałem jeździć rowerem do zakładu. Nie miałem nic, zero. Musiałem na zimę kupić sobie buty, kurtkę, już nawet nie myślałem o lepszym telefonie czy laptopie.
Matka w kuchni płacze, już nawet nie pamiętasz kiedy się uśmiechała. Mówi, że jest problem z praca dla niej, a ojciec nie chce jej już dawać pieniędzy, starsze siostry też już mają dość utrzymywania nas, darmozjadów.
Wyprowadziłem się rok po maturze, mając tylko 50 zl w portfelu i bilet na pociąg w jedną stronę. Pierwsza noc spałem pod chmurką, niedaleko dworca, w dużym wojewódzkim mieście. Potem dostałem pracę w motelu z noclegiem i tak to się potoczyło.

#rodzina #zalesie #przegryw

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach