Wpis z mikrobloga

✨️ Dlaczego ludzie budują nowe domy?
Czym zajmują się ludzie, że stać ich na wybudowanie nowego domu i utrzymanie tego? Jak znacie historie ze swojego otoczenia? Bardzo mnie to ciekawi. Kredyt kredytem, ale to też trzeba spłacić i mieć stabilne źródło pieniędzy. W mojej bańce wszyscy żyją z rodzicami albo na wynajmie. A dokoła jednak w każdym mieście powstają nowe domy... O ile w dużym mieście to jakaś forma inwestycji, tak w tych umieralniach?

#kiciochpyta #praca #kredyt #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #demografia #budownictwo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: zwykle takie osoby mają działki po dziadkach, wujkach, rodzicach na wypizdowiach. Robią też dużo sami, wtedy wychodzi jako tako. Wprowadzają się długo przed wykończeniem. Jeśli nie masz tego powyżej i mieszkasz np. pod Warszawą to masz p--------e i widzę to po moich znajomych z IT. Wydawałoby się dużo kasy mają ale mało kogo stać na mieszkanie bliżej niż 50km od Wawy a ci co mają tam dom to płaczą
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Zobacz ceny działek i zrozumiesz dlaczego ludzie budują domy w umieralniach. Jak ktoś zarabia 20k+, pracuje hybrydowo, a partner/ka nie pracuje to jaki problem dojechać nawet 1,5h 2-3 razy w tygodniu. A różnica w cenie działki to często 4:1
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mój kumpel wszystko co ma, to zarobił sam, bez niczyjej pomocy a z domu się wyprowadził zaraz po liceum. Zrobił studia, został kosztorysantem budowlanym (najpierw na etacie z 3 lata) później otworzył swoją firmę i pracuje w domu.Zaczal budować dom początkiem tego roku, do wszystkiego wziął ekipy i fachowców, połowę domu postawił za swoje, a na drugą połowę wziął kredyt. Działkę kupił z parę lat temu.Najwazniejsze to się nie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: wielu wróciło z kapustą z za granicy,
I wtedy dom to za gotówkę prawie buduja,

Po co wtedy pchać się w kupno starego domu który trza odrazu remontować, i ma wszystko przestarzałe?
Jest 2026 rok i wiele systemów jest ultra oszczędnych, nowoczesnych
  • Odpowiedz