Wpis z mikrobloga

174 542 + 29 + 28 + 66 = 174 665

Takie Bolidowe trasy z ostatniego czasu

Dwie to kręcenie się po lesie i w cieniu a największa to Żelazny Szlak Rowerowy.

Trasa Żelaznego to Czyżowice - Turza - Godów - Skrbeńsko - Petrovice u Karvine - Karwina - Zebrzydowice - Jastrzębie - Czyżowice.
Jechałem już drugi raz tym szlakiem i ogólnie dalej oznaczenia dość skąpe a szczególnie po czeskiej stronie. Sama jazda spoko, mix miasta, terenów rekreacyjnych, wioskowego klimatu i typowego zwartego szlaku jaki jest w samym Jastrzębiu. Po czeskiej stronie jeszcze trzeba było kombinować mały objazd bo remont jednej drogi o czym człowiek dowiaduje się dopiero pod samym ogrodzeniem. Byli śmiałkowie co się tam przedzierali aczkolwiek brak mostku na rzeczką zniechęcał. Jeszcze tam w samej Karwinie była droga która dała trochę w kość profilem (i śmiesznie bo się nazwała Polská)

Zaś jeszcze w samym Godowie był na rondzie "pomnik" Żelaznego Szlaku oraz przy tym ich kompleksie sportowym(czy tam kultury) była możliwość darmowego napojenia się wodą i darmowe wc (co jest ewenementem na wiosce). A ogólnie na szlaku w wielu miejscach są punkty gdzie można odpocząć.

#rowerowyrownik #rower #slask #czechy

Skrypt | Statystyki | FAQ
sylwke3100 - 174 542 + 29 + 28 + 66 = 174 665

Takie Bolidowe trasy z ostatniego czas...

źródło: IMG_20260809_202515

Pobierz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sylwke3100: Jechałem tam jakiś czas temu, jednak tylko polska strona + trochę po Jastrzębiu Zdroju się pokreciłem. Zrobili już przejazd pod mostem kolejowym we wsi Zebrzydowice przy granicy z Czechami?? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Niby jakieś tam oznakowania były o objeździe ale komu by się chciało...
  • Odpowiedz
  • 0
Widzę dobrze zrobiłem że nie pchałem się za granicę, ale już wcześniej czytałem że Czesi nie bardzo przyłożyli się do zrobienia swojej części...

@Cheesburgerowylatinolover: Inaczej, z technicznego punktu widzenia to ta ich trasa jest ok. Jedynie oznaczenia są średnie
  • Odpowiedz