Aktywne Wpisy

cheture +18
zostałam całkowicie sama w przybytku kołhoźniczym, co by tu sobie wynieść

Salido +222
Minął 49. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
193 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
205 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
193 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
205 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: Policja.pl 14082026
Pobierz

Tempomat adaptacyjny czy zwykły? Marka #skoda , ale w #vw to pewnie działa podobnie.
Jazda 15k rocznie, 30% miasto korki, 30% a4 (gdzie nie ma szans na zachowanie odległości i w każdy milimetr się wciskają), reszta drogi krajowe itp. Auto w automacie.
Minus - podobno jak wezmę adaptacyjny to nie mogę używać zwykłego.
Mam ogólnie z założenia duże obawy co do tych autonomicznych cech aut, znajomego któryś z systemów w vw wyhamował auto do zera bez powodu (auto spanikowało, tir włączał się do ruchu ale znajomy już wtedy zmieniał pas). Zakładam wylaczania asystenow pasa przez remonty na autostradach (czyli kilka linii obok siebie) itp itp, ale może dziaduję. Mam obecnie stare auto bez bajerów, bez automata, słabe wiec nowe auto to i tak duże upgrade
#samochody #samochod #motoryzacja #auto #auta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
mirek już kiedyś jakiś pisał, że psychicznie z tym już nie może i żałuje adaptacyjnego. Samochody to nie samoloty gdzie zawsze masz backup. nawali czujnik i rozwalisz się. zdarza się może i rzadko ale jak już się zdarzy to p--------e.
Uważam, że bezpieczniejszy czy bardziej odprężający jest normalny klasyczny którego lokujesz
Może nie samolot, ale sporo tego jeździ i jakoś nie ma masowych wypadków. Hard to swallow
Adaptacyjny bez dwóch zdań. I tak, nie ma opcji by go używać jak zwykłego.
Ale uważasz tak na podstawie doświadczeń z różnymi systemami czy tylko chłopski rozum?
@mirko_anonim: bardziej właczy się Asystent zmiany pasa ruchu albo Front Assist
@mirko_anonim: aktywny tempomat raczej nie ma nic do tego, radar front assist i tak będzie bo jest obowiązkowy, a to ten system odpowiada za nagłe wyhamowania.
BTW zamiast skody kup toyote, tempomat adaptacyjny będzie w standardzie, jak ktoś nie chce to może używać zwykłego tylko po