Aktywne Wpisy

red7000 +144

Miantonomo +331
Rafał Brzoska się wq**rwił i wywołuje po nazwisku dziady z META Polska. Brawo
https://www.facebook.com/rafal.brzoska.58/posts/pfbid02tHHJFLAnzoJRJpVTTGjKNidd4cCvufuAjsRDrkq899JrQaJXZ5Bo1VvrJgoSqw9Hl
#facebook #socialmedia #gielda #meta
https://www.facebook.com/rafal.brzoska.58/posts/pfbid02tHHJFLAnzoJRJpVTTGjKNidd4cCvufuAjsRDrkq899JrQaJXZ5Bo1VvrJgoSqw9Hl
#facebook #socialmedia #gielda #meta
źródło: image
Pobierz

Pewnie wielu z Was ma #leasing na samochód. Konkretnie pytam o leasing z grupy VW - czyli vw, skoda, seat, audi. Mam ofertę na leasing aktualną na poniżej 101%. 100,8% czy coś. Ogólnie super warunki ma skoda. Tylko tak jak z pierwszym kredytem na mieszkanie tak teraz z leasingiem na auto trochę się obawiam zobowiazań i wszystkich tych umów, problemów itp. Jakie wady leasingu widzicie? Ja mam:
- problemy podatkowe przy szkodzie na ryczałcie
- problemy z wyjazdem zagranicę czytaj dziwne łapanki w Czechach?
- czy auto jest rzeczywiście moje? bez problemu na 100% legali sobie montuję bagażnik na dach jak zarysuję auto to nikogo to nie interesuje? czy to tylko taka praktyka ale ktoś się może dowalić?
- jakieś minusy, dodatkowe opłaty ukryte? widze jakos 30zł miesięcznie dodatkowa opłata za leasing, ac/oc w sumie ciezko mi powiedziec czy jest drożej na pewno, trochę loteria
coś jeszcze? przy moim ryczałt i auto użytek mieszany (zakładam 1% wykup i nie wrzucam w koszty) w skali 2 lat leasingu bo na tyle planuję (mogę i 3, to samo kosztowo), zakładając dodatkowe koszty leasingu (opłaty itp) ale tez zysk ze kase wrzucam na lokate i pracuje, to mam korzyść leasing 6500zł. 6500zł zyskam w skali dwóch lat biorac leasign na jdg ryczałt 50% vat inż kupując normalnie jakos os fizyczna
#jdg #samochody #programista15k
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
2. Wystarczy złożyć wniosek o dok potrzebne do wyjazdu za granice koszt rzędu 100zł
3. Tak nikogo to nie interesuje jesli mieści się w normie, jesli wykupujesz na koniec to wgl ich to nie intersuje
4. Jedyne opłaty dodatkowe z jakimi się spotkałem to 100zł za przesłanie mandatu z fotoradaru oraz wystawienie zgody na użytkowanie przez partnerkę. co do ubezpieczenia to droższe
Jeżeli to klasyczny leasing (planujesz to auto wykupić) to leasingodawcę mało interesuje czy będziesz miał bagażnik na dachu czy rysy na drzwiach. Przy leasingu z wysokim wykupem jak auta wraca do leasingodawcy jest odwrotnie.