Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z wypaleniem zawodowym i szukać nowej pracy
Jestem załamana, poszukuje innej pracy, ale oczywiście zero odzewu. Aktualnie pracuje na magazynie, jako pracownik logistyki. Na codzień zajmuje się ewidencją produktów, kataloguje, biorę czynny udział w inwnetaryzacjach, zajmuje się zwrotami od klientów. Wszystkie te czynności wykonuje samodzielnie, mamy w pracy specjalistów od jakości, ale oni mają taką wiedzę, że szkoda gadać i często ja sama do wszystkiego dochodzę, muszę się domyślać. Pracuje już tak 9 lat, nie mam możliwości awansu. Nie powiedzieli mi tego wprost, ale dostaje sygnały, że wolą mnie na tym niższym stanowisku, bo robię świetną robotę. Jestem pomiatana, czuję czasami się jak debil w tej pracy, tak w sumie nas traktują.
Chciałbym w życiu zawodowym zajmować się bazami danych, ewidencją, chciałabym w tym kierunku iść. Szukam też takiej pracy, około biurowej. Marzę o studiach, ale nie logistyka i spedycja a adminstracja. Chce się bardzo przyłożyć do studiów, uczyć się.
Niestety w tej obecnej pracy nie aprobują studentów, powiedziałam mojemu przełożonemu o moich planach, to powiedział, że nie dostanę żadnego wsparcia a tym bardziej jak będę chciała iść na miesiąc stażu. Nawet po tym miesiącu nieobecności w pracy mogę być zdegradowana do innych prac, gorszych, gdzie się ledwo co wyrabia normę. Dlatego studia cały czas przekładam, o każdy rok.
CV już wysłałam nawet na pocztę polską, do służb, do wojska- wszystkie oferty w działach administracji i cisza, nikt do mnie dzwoni. Mam dość korporacji, dlatego szukam pracy w takich strukturach.
Pytałam się brata czy wszystko jest ok w moim CV, jest księgowym z zawodu, sam zmieniał już 6 razy pracę. Powiedział, że moje CV jest bardzo proste, przejrzyste, pokrótce mam opisane co robię w pracy, moje doświadczenie, moje umiejętności też ok, klauzula odpowiednia.
Znam excela, potrafię tworzyć dokumenty w Wordzie, niestety mój język angielski kuleje. Musiałabym iść na kursy, aby nauczyć się mówić w języku angielskim, bo jak zwykle wszystko rozumiem ale nie potrafię się wypowiedzieć. Kursy oczywiście są drogie, nie mam dofinansowania z pracy nawet.

#zalesie #pracbaza #praca

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Za dużo w powyższym tekście "chciałabym". Chcesz, to zacznij działać, a nie tylko mówić. Nie akceptują studentów? Musisz im o tym mówić? Kombinuj tak, żeby pogodzić studia z pracą. Zdegradują? Trudno, przemęczysz się. Albo zaryzykujesz, żeby dużo zyskać albo za 10 lat będziesz dalej zakładać wątki i pluć sobie w brodę, że nie spróbowałaś.

"Pain is temporary. It may last for a minute, or an hour, or a day,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
cierpliwy-mentor-81: Utknęłas w prekariacie. Masz niskie kwalifikacje, kompetencje, średni wiek i 0 perspektyw na rozwój. Pracowałaś tak 9 lat i Ci nie przeszkadzało, teraz to już za późno.

Jak chcesz coś zmienić to zacznij od wybrania całego zawodu. Awans z proletariatu do klasy średniej będzie dla Ciebie wymagający i powiedz sobie szczerze czy masz na to czas i kasę

Studia raczej sobie daruj zwłaszcza takie miałkie jak administracja.
  • Odpowiedz