✨️ Jak radzić sobie z wypaleniem zawodowym i szukać nowej pracyⒾ Jestem załamana, poszukuje innej pracy, ale oczywiście zero odzewu. Aktualnie pracuje na magazynie, jako pracownik logistyki. Na codzień zajmuje się ewidencją produktów, kataloguje, biorę czynny udział w inwnetaryzacjach, zajmuje się zwrotami od klientów. Wszystkie te czynności wykonuje samodzielnie, mamy w pracy specjalistów od jakości, ale oni mają taką wiedzę, że szkoda gadać i często ja sama do wszystkiego dochodzę, muszę się domyślać. Pracuje już tak 9 lat, nie mam możliwości awansu. Nie powiedzieli mi tego wprost, ale dostaje sygnały, że wolą mnie na tym niższym stanowisku, bo robię świetną robotę. Jestem pomiatana, czuję czasami się jak debil w tej pracy, tak w sumie nas traktują. Chciałbym w życiu zawodowym zajmować się bazami danych, ewidencją, chciałabym w tym kierunku iść. Szukam też takiej pracy, około biurowej. Marzę o studiach, ale nie logistyka i spedycja a adminstracja. Chce się bardzo przyłożyć do studiów, uczyć się. Niestety w tej obecnej pracy nie aprobują studentów, powiedziałam mojemu przełożonemu o moich planach, to powiedział, że nie dostanę żadnego wsparcia a tym bardziej jak będę chciała iść na miesiąc stażu. Nawet po tym miesiącu nieobecności w pracy mogę być zdegradowana do innych prac, gorszych, gdzie się ledwo co wyrabia normę. Dlatego studia cały czas przekładam, o każdy rok. CV już wysłałam nawet na pocztę polską, do służb, do wojska- wszystkie oferty w działach administracji i cisza, nikt do mnie dzwoni. Mam dość korporacji, dlatego szukam pracy w takich strukturach. Pytałam się brata czy wszystko jest ok w moim CV, jest księgowym z zawodu, sam zmieniał już 6 razy pracę. Powiedział, że moje CV jest bardzo proste, przejrzyste, pokrótce mam opisane co robię w pracy, moje doświadczenie, moje umiejętności też ok, klauzula odpowiednia. Znam excela, potrafię tworzyć dokumenty w Wordzie, niestety mój język angielski kuleje. Musiałabym iść na kursy, aby nauczyć się mówić w języku angielskim, bo jak zwykle wszystko rozumiem ale nie potrafię się wypowiedzieć. Kursy oczywiście są drogie, nie mam dofinansowania z pracy nawet.
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt 📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban
@mirko_anonim: Za dużo w powyższym tekście "chciałabym". Chcesz, to zacznij działać, a nie tylko mówić. Nie akceptują studentów? Musisz im o tym mówić? Kombinuj tak, żeby pogodzić studia z pracą. Zdegradują? Trudno, przemęczysz się. Albo zaryzykujesz, żeby dużo zyskać albo za 10 lat będziesz dalej zakładać wątki i pluć sobie w brodę, że nie spróbowałaś.
"Pain is temporary. It may last for a minute, or an hour, or a day,
cierpliwy-mentor-81: Utknęłas w prekariacie. Masz niskie kwalifikacje, kompetencje, średni wiek i 0 perspektyw na rozwój. Pracowałaś tak 9 lat i Ci nie przeszkadzało, teraz to już za późno.
Jak chcesz coś zmienić to zacznij od wybrania całego zawodu. Awans z proletariatu do klasy średniej będzie dla Ciebie wymagający i powiedz sobie szczerze czy masz na to czas i kasę
Studia raczej sobie daruj zwłaszcza takie miałkie jak administracja.
Jestem załamana, poszukuje innej pracy, ale oczywiście zero odzewu. Aktualnie pracuje na magazynie, jako pracownik logistyki. Na codzień zajmuje się ewidencją produktów, kataloguje, biorę czynny udział w inwnetaryzacjach, zajmuje się zwrotami od klientów. Wszystkie te czynności wykonuje samodzielnie, mamy w pracy specjalistów od jakości, ale oni mają taką wiedzę, że szkoda gadać i często ja sama do wszystkiego dochodzę, muszę się domyślać. Pracuje już tak 9 lat, nie mam możliwości awansu. Nie powiedzieli mi tego wprost, ale dostaje sygnały, że wolą mnie na tym niższym stanowisku, bo robię świetną robotę. Jestem pomiatana, czuję czasami się jak debil w tej pracy, tak w sumie nas traktują.
Chciałbym w życiu zawodowym zajmować się bazami danych, ewidencją, chciałabym w tym kierunku iść. Szukam też takiej pracy, około biurowej. Marzę o studiach, ale nie logistyka i spedycja a adminstracja. Chce się bardzo przyłożyć do studiów, uczyć się.
Niestety w tej obecnej pracy nie aprobują studentów, powiedziałam mojemu przełożonemu o moich planach, to powiedział, że nie dostanę żadnego wsparcia a tym bardziej jak będę chciała iść na miesiąc stażu. Nawet po tym miesiącu nieobecności w pracy mogę być zdegradowana do innych prac, gorszych, gdzie się ledwo co wyrabia normę. Dlatego studia cały czas przekładam, o każdy rok.
CV już wysłałam nawet na pocztę polską, do służb, do wojska- wszystkie oferty w działach administracji i cisza, nikt do mnie dzwoni. Mam dość korporacji, dlatego szukam pracy w takich strukturach.
Pytałam się brata czy wszystko jest ok w moim CV, jest księgowym z zawodu, sam zmieniał już 6 razy pracę. Powiedział, że moje CV jest bardzo proste, przejrzyste, pokrótce mam opisane co robię w pracy, moje doświadczenie, moje umiejętności też ok, klauzula odpowiednia.
Znam excela, potrafię tworzyć dokumenty w Wordzie, niestety mój język angielski kuleje. Musiałabym iść na kursy, aby nauczyć się mówić w języku angielskim, bo jak zwykle wszystko rozumiem ale nie potrafię się wypowiedzieć. Kursy oczywiście są drogie, nie mam dofinansowania z pracy nawet.
#zalesie #pracbaza #praca
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban
"Pain is temporary. It may last for a minute, or an hour, or a day,
Jak chcesz coś zmienić to zacznij od wybrania całego zawodu. Awans z proletariatu do klasy średniej będzie dla Ciebie wymagający i powiedz sobie szczerze czy masz na to czas i kasę
Studia raczej sobie daruj zwłaszcza takie miałkie jak administracja.