Wpis z mikrobloga

✨️ Jakie są najlepsze formy finansowania zakupu nowego auta?
Podpowiedzcie mi jaka forma finansowania / zakupy auta byłaby dla mnie najlepsza?

Chciałbym nowe auto z salonu, ewentualnie z drugiej ręki z symbolicznym przebiegiem do 20-30k km (wciąz o dealera, nie osoby fizycznej).
Cenowo chciałbym się zmieścić w racie 1500 PLNów (o ile to możliwe) i wpłacie własnej góra 30k (im mniej tym lepiej). Wartość całkowita myslę do jakiś 140k PLN. Jeśli zdecydowanie się przeliczam to rata może być większa.

Aktualna sytuacja:
JDG na ryczałcie 8,5 proc (bo wcześniej miałem minimalne koszty). Co w takiej sytuacji by się opłacało? A może zupełnie inne warunki finansowania?
Moge też pomyślec o przejściu z ryczałtu na liniowy ale nie wiem czy to się opłaci w ogólnym rozrachunku.

Z góry dzięki za sugestie.

#finanse #jdg #ekonomia #samochod #auto #motoryzacja #leasing #kredyt #pytanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanKapibara: nie powiedział że koniecznie nowego nowego

@mirko_anonim w 2019 wzialem od VW z salonu pol roczne(das auto). Cena z konfiguratora takiej wersji 160-170tys, zapłaciłem 125, tzn w leasing. Rata 1300-1500zl, wpłaty było 25% , w sumie koszty 108-109% na 5 lat. Moim zdaniem to bym idealny moment na kupno auta. Leasing jest najatrakcyjniejszy, przebija gi tylko kredyt hipoteczny i niektórzy tak finansują np podwyższając kwote hipoteki i kupują
  • Odpowiedz
najwidoczniej go nie stać jak nieckoze kupić za gotówkę

@Rudz1elec: z twoimi mądrościami to idź też na tag #nieruchomosci

Jak ktoś spyta ile procent wpłaty wlasnej najkorzystniej wyłożyć na kredyt hipoteczny to mu odpowiedz że najlepiej kupić za gotówkę a jak jej nie ma to go na mieszkanie nie stać
¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz