- Tygrysia_Lilia
- NicNieRobie
- CJzSanAndreas
- loser21_
- MysGG
- +1 innych
- 89
Sezon uważam za otwarty ʕ•ᴥ•ʔ
Najwięcej jest borowika ceglastoporego, pojawiają się rydze, prawdziwka jednego znalazłam, robaka zero.
#gorce #grzyby #gotujzwykopem #arinkaofood
Najwięcej jest borowika ceglastoporego, pojawiają się rydze, prawdziwka jednego znalazłam, robaka zero.
#gorce #grzyby #gotujzwykopem #arinkaofood
- nightdriver-v2
- nographix
- pilot1123
- Rooogaaal
- bool_bool
- +84 innych
NicNieRobie via iOS
- 0
@arinkao: Grzyby powinno się tagować nsfw #bederzigol
#gotujzwykopem #racuchy
Coraz lepsze mi wychodzą. Dzisiaj proporcje to 100g drożdży, 1kg mąki, 8 łyżeczek cukru, 2 szczypty soli i 800 ml mleka. Są kozackie
Coraz lepsze mi wychodzą. Dzisiaj proporcje to 100g drożdży, 1kg mąki, 8 łyżeczek cukru, 2 szczypty soli i 800 ml mleka. Są kozackie
- thority
- darek-jg
- moll
- konto usunięte
- Urtah
- +5 innych
NicNieRobie via iOS
- 0
@marnynick: a jabłka?
NicNieRobie via iOS
- 2
@marnynick: hmm, dla mnie racuchy, to zawsze były placki z jabłkami
NicNieRobie via iOS
- 0
- 119
Bigosik z karkówką, boczkiem, żeberkami, borowikami, śliwką oraz kiełbasą 乁(♥ ‿ ♥)ㄏ
Zapraszam na tag: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #foodporn
Zapraszam na tag: #arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzzwykopem #foodporn
- adis9595
- konto usunięte
- Vadzior
- obludnik-rozi
- BlackSlip
- +114 innych
NicNieRobie via iOS
- 0
NicNieRobie via iOS
- 1
NicNieRobie via iOS
- 1
NicNieRobie via iOS
- 1
NicNieRobie via iOS
- 1
@arinkao: Zrobiłem ten żurek i smakuje jak kwas do akumulatora. Proporcja zakwasu do bulionu 1:1, to chyba przesada. #bederzigol
NicNieRobie via iOS
- 1
NicNieRobie via iOS
- 0
NicNieRobie via iOS
- 9
Jeszcze jedno podejście do carbonary. Tym razem sos nie wygląda jak „rzygowiny kota”.
1. pecorino zamiast parmezanu - moje polackie podniebienie woli jednak parmezan, ale ja ogólnie nie jestem fanem serów
2. ugotowałem za dużo makaronu, bo mi się nie chciało wyciągać wagi, przez co zrobiło się za mało boczku i sosu
3. boczek pokrojony w nowoczesne słupki, zamiast retro kostki
4. boczek z lidla jest za chudy - wytapia się mało
1. pecorino zamiast parmezanu - moje polackie podniebienie woli jednak parmezan, ale ja ogólnie nie jestem fanem serów
2. ugotowałem za dużo makaronu, bo mi się nie chciało wyciągać wagi, przez co zrobiło się za mało boczku i sosu
3. boczek pokrojony w nowoczesne słupki, zamiast retro kostki
4. boczek z lidla jest za chudy - wytapia się mało
- wybryk_natury
- lazysoul
- min_borda
- jozef-ziutek-nowak
- MysGG
- +4 innych
NicNieRobie via iOS
- 0
@JMorrison: Zrobiłem zgodnie ze sztuką (jeśli chodzi o technikę), a przynajmniej tak mi się wydaje. Zostało guanciale lub pancetta do przetestowania, bo pecorino mi tak średnio podszedł.
NicNieRobie via iOS
- 0
@franaa: Tak, ten boczek zupełnie się nie nadaje.
NicNieRobie via iOS
- 1
NicNieRobie via iOS
- 1
NicNieRobie via iOS
- 47
Carbonara z dedykacją dla @hellyea ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dodałem trochę za dużo wody przez co sos jest za rzadki, ale przynajmniej tym razem wszystko się rozpuściło. Dałem chyba też za dużo boczku, no ale kto bogatemu zabroni.
#gotujzwykopem #bederzigol
#gotujzwykopem #bederzigol
- KapitanWarzywo
- 4ntymateria
- Artron
- hellyea
- perasperaadopelastra
- +42 innych
NicNieRobie via iOS
- 3
NicNieRobie via iOS
- 3
@Netrunner_: Bo to polska pancetta ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nawet nie wiem gdzie sie kupuje takie luksusowe wędliny.
NicNieRobie via iOS
- 9
@Zetembe: @Netrunner_: Spokojnie panowie, to jest zrobione dla plebsu, czyli dla mnie. Zamiast pecorino parmezan, a zamiast własnoręcznie zabitej świni boczek z lidla.
NicNieRobie via iOS
- 0
@Malinowy_mus: Wiem, mogłem też zagęścić serem, ale bałem się, że ser zrobi się ciągnący/zamieni w kluske serową i znowu wszystko wyląduje w koszu.
NicNieRobie via iOS
- 0
@hellyea: Dzięki (ʘ‿ʘ) Faktycznie ten boczek średnio mi pasował i wytopiło się z niego bardzo mało tłuszczu.
NicNieRobie via iOS
- 0
@haabero: Zawsze zdejmuję, ale i tak mi nie wychodzi xD Rzeczywiście carbonara jest łatwiejsza do zrobienia niż takie cacio e pepe, może przez to jajko.
NicNieRobie via iOS
- 0
@haabero: Zwykle ser się nie rozpuszcza tylko robi się ciagnący, albo robi sie klucha. Przy carbonarze rzadko, ale przy cacio e pepe prawie zawsze.
Też bym potrzymał dłuzej, ale akurat makaron mi się ugotował, więc nie chciałem zwlekać.
Też bym potrzymał dłuzej, ale akurat makaron mi się ugotował, więc nie chciałem zwlekać.
NicNieRobie via iOS
- 0
@darqnies: Spokojnie, robiłem właśnie z tego przepisu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jajko jest, tylko wlałem za dużo wody z makaronu.
NicNieRobie via iOS
- 1
( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Tag do obserwowania: #kuchniamalgorzaty
Spaghetti carbonara
Składniki sosu: guanciale, jajka, prcorino romano, pieprz.
Jeśli nie masz guanciale czy pecorino tomano- użyj zamienników, jak najbardziej zbliżonych.
Jak lubisz sos na bazie śmietany to go jedz ze smakiem- pamiętaj tylko, że to już inny sos.
Technika:
- wstawiamy wodę na makaron
- na suchej patelni i średnim ogniu pozwalamy
Tag do obserwowania: #kuchniamalgorzaty
Spaghetti carbonara
Składniki sosu: guanciale, jajka, prcorino romano, pieprz.
Jeśli nie masz guanciale czy pecorino tomano- użyj zamienników, jak najbardziej zbliżonych.
Jak lubisz sos na bazie śmietany to go jedz ze smakiem- pamiętaj tylko, że to już inny sos.
Technika:
- wstawiamy wodę na makaron
- na suchej patelni i średnim ogniu pozwalamy
- moll
- penkroff
- RobinSchudl
- Wycu91
- pasta_alla_carbonara
- +7 innych
NicNieRobie via iOS
- 0
@hellyea: o nie, znowu.
NicNieRobie via iOS
- 0
@hellyea: Danie z techniką, dzięki ktorej zawsze wychodzi mi idealna klucha serowa zamiast sosu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
NicNieRobie via iOS
- 1
NicNieRobie via iOS
- 14
( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
Tag do obserwowania: #kuchniamalgorzaty
Spaghetti z sosem na bazie świeżych pomidorów i z klopsikami wołowymi.
JAK PRAWIDŁOWO UGOTOWAĆ MAKARON DO SOSU?
- GARNEK- na makaron nastawiacie jak największy garnek pełny wody
- WODA- wodę na makaron zawsze solicie
- NIGDY nie dodajecie oliwy czy innych rzeczy do wody, tylko woda+sól
- WODA Z GOTOWANIA MAKARONU- co najmniej
Tag do obserwowania: #kuchniamalgorzaty
Spaghetti z sosem na bazie świeżych pomidorów i z klopsikami wołowymi.
JAK PRAWIDŁOWO UGOTOWAĆ MAKARON DO SOSU?
- GARNEK- na makaron nastawiacie jak największy garnek pełny wody
- WODA- wodę na makaron zawsze solicie
- NIGDY nie dodajecie oliwy czy innych rzeczy do wody, tylko woda+sól
- WODA Z GOTOWANIA MAKARONU- co najmniej
NicNieRobie via iOS
- 2
@hellyea: 70-100g XD
NicNieRobie via iOS
- 0
@hellyea: Dla takie grubasa jak ja, 100g to dolna granica ( ͡° ͜ʖ ͡°) Już kilka razy próbowałem robić włoski makaron, ale za każdym razem z sera robiły sie grudki, jedna klucha serowa albo robił się ciągnący zamiast się rozpuścić.
NicNieRobie via iOS
- 0
@hellyea: Raz użyłem jakiegoś parmezanu który był w płatkach i go starłem na tarce xD Wtedy to nie miało prawa wyjsć, ale próbowałem jeszcze z jakimś parmezanem z lidla, który był starty bardzo drobno. Wydaje mi się, że nie potrafię dostosować temperatury, ale kurde na tych wszystkich filmikach, to wygląda tak łatwo, a już kilka porcji 100g prosto z patelni wywalałem do kosza. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
NicNieRobie via iOS
- 0
@hellyea: Last touch, to mysle, że nawet ja bym nie zepsuł ( ͡° ͜ʖ ͡°) probowałem carbonare i cacio e pepe i szczególnie z tym drugim mam problem
NicNieRobie via iOS
- 0
@hellyea: Czytałem i oglądałem duzo filmików na yt z różnymi technikami. Lubie gotować, ale jeszcze nic jadalnego mi nie wyszło xD
NicNieRobie via iOS
- 14
- 0
- 28
Papryka faszerowana mięsem mielonym, ryżem, kimchi z dodatkiem oleju sezamowego, pietruszki, bulionu.
Mięso na cebuli wcześniej już usmażone, duszone w bulionie z gotowym ryżem przez chwilę na patelni, kimchi dodane na sam koniec. Całość włożyłam do naczynia żaroodpornego jak na zdjęciu, dałam trochę masła i pół szklanki wody, przykryłam pokrywką i dusiłam w piekarniku do momentu aż papryka nie była zupełnie miękka.
Po tym czasie wyjęłam papryki, posypałam parmezanem i grillowałam na
Mięso na cebuli wcześniej już usmażone, duszone w bulionie z gotowym ryżem przez chwilę na patelni, kimchi dodane na sam koniec. Całość włożyłam do naczynia żaroodpornego jak na zdjęciu, dałam trochę masła i pół szklanki wody, przykryłam pokrywką i dusiłam w piekarniku do momentu aż papryka nie była zupełnie miękka.
Po tym czasie wyjęłam papryki, posypałam parmezanem i grillowałam na
- WielkiElektronig
- Vadzior
- Sandrinia
- konto usunięte
- seraph88
- +23 innych
NicNieRobie via iOS
- 1
Zastanawia mnie, dlaczego Subway jeszcze jest w Polsce.
Pamiętam klika lat temu miałem znajomego który czasem tam jadł ''bo było zdrowiej''.
Ten mit na temat dobrej jakości to czysty scam, poza tym w Kato subway na dworcu wygląda jak buda z lat 90.
Same kanapki są obrzydliwe, nie wiem chyba kontrola jakości leży + prawie nikt tam nie chodzi. Jak wygląda to w waszych miastach ? w Kato praktycznie zawsze są pustki.
Pamiętam klika lat temu miałem znajomego który czasem tam jadł ''bo było zdrowiej''.
Ten mit na temat dobrej jakości to czysty scam, poza tym w Kato subway na dworcu wygląda jak buda z lat 90.
Same kanapki są obrzydliwe, nie wiem chyba kontrola jakości leży + prawie nikt tam nie chodzi. Jak wygląda to w waszych miastach ? w Kato praktycznie zawsze są pustki.
NicNieRobie via iOS
- 0
@paputek95 W subwayu jest smacznie, ale zawsze było skandalicznie drogo. Jak jeszcze była promocja sub of the day to można było zjeść, ale tak to zawsze w fastfoodzie obok dużo bardziej się opłacalo.
- 175
- rrobot
- Bubsy3D
- LoginPospolity
- Ptaahu
- yyynotentego
- +170 innych
NicNieRobie via iOS
- 3
@trzeciarzesza: Powiedz lepiej co się wydarzyło ze strzałką w dół w laptopie.
Oglądam 8 odcinek i to jest takie bezbectwo że szok. Nic dziwnego że dziewczyny widzicie tylko w internecie
#walaszek #kapitanbomba
#walaszek #kapitanbomba
NicNieRobie via iOS
- 9
@Itslilianka: Dla mnie pierwsze odcinki to też było bezbectwo dla sebiksów.
- chaczapuri
- Matlaw
- PePeZBA
- Ryuji
- kuhhhwaaa_spock
- +4 innych
- 164
- Smiecharz
- konto usunięte
- Yaneq
- armacoder
- Dragimir
- +159 innych
NicNieRobie via iOS
- 2
- 5
czym czyścicie elektronikę? chciałabym doszorować monitor i inne ekrany, doczyścić porządnie klawiaturę i myszkę, ale nie wiem co nie pozostawia smug, zbierze kurz i wyczyści plamy (nie tylko dotyku, jem też przy kompie ( ͡° ͜ʖ ͡°))
fota dla uwagi, nie moja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pracbaza #elektronika #sprzatanie #pcmasterrace
fota dla uwagi, nie moja ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#pracbaza #elektronika #sprzatanie #pcmasterrace
NicNieRobie via iOS
- 1
@lunaria: Myszkę szczoteczką do zębów z płynem do szyb. Klawiaturę najlepiej rozkrecić i klawisze wrzucić do wody z płynem do naczyń i tak samo szorować szczoteczką. Monitor umyć płynem do szyb, a jak nie chcesz mieć smug, to przetrzeć jeszcze wilgotną szmatką vileda pva micro.
Ta szmatka jest do przecierania szyb, luster, baterii itp. zostawia idealnie czystą powierzchnie - serio wszystkie myjki karchera się chowają.
Ta szmatka jest do przecierania szyb, luster, baterii itp. zostawia idealnie czystą powierzchnie - serio wszystkie myjki karchera się chowają.
NicNieRobie via iOS
- 1
@lunaria: Generalnie tej szmatki używasz jako ostatni szlif bez detergentow, tylko z samą wodą. Najpierw myjesz okno, zeby zmyć kurz, piach, tłuszcz itd. Na sam koniec przemywasz tą szmatka i masz okno idealnie czyste.
Przerobiłem już róźne bajery do mycia okien, ale tak czystych jak po tej szmatce, nie miałem nigdy.
Przerobiłem już róźne bajery do mycia okien, ale tak czystych jak po tej szmatce, nie miałem nigdy.
NicNieRobie via iOS
- 1
@lunaria: Super, że Ci się sprawdziło. Ja tak zawsze myję jak mi się chce, czyli bardzo rzadko ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ostatnia porada do materiałowych podkladek pod myszkę - gąbka do naczyń + płyn do naczyń. Wrzucasz do wanny/prysznica, polewasz wodą i delikatnie szorujesz gąbka z dużą ikością płynu w różne strony. Z podkładki wycieka woda tak brudna, że jest praktycznie czarna xD Podkładka wygląda jak nowa,
#kiciochpyta #pytanie #ankieta
Czy mężczyzna powinien golić/przycinać włosy na ciele (klatka, brzuch, plecy, nogi itd.)?
Nie spodziewałem się że kobietom aż tak się to podoba, ale może dlatego że patrze z perspektywy chlopa.
Odnosze też takie wrażenie, że jak widzimy gdzies na zdjeciu czy filmie chłopa wydepilowanego, to sie mysli - chlop jak chlop, ale jak jest mega zarosniety to sie wydaje troche niesmaczne, mimo ze to jest spotykane najczesciej w normalnym zyciu.
Długie wlosy sa niewygodne i niehigieniczne, opamietajcie sie.