Aktywne Wpisy

jmuhha +13
Wytłumaczy mi ktoś jak to możliwe, ze na osiedlu gdzie mieszkania są >900k w górę a słysze rano jak ktoś używa takiego czajnika?
trzymajcie mnie ლ(ಠ_ಠ ლ)
#nieruchomosci
trzymajcie mnie ლ(ಠ_ಠ ლ)
#nieruchomosci
źródło: 1000018422
Pobierz
Hej, proszę o opinię. Rekrutując się na AGH dostałem się na inżynierię obliczeniową, która wydaje się ciekawa pod względem matematyczno-informatycznym, a nie dostałem się na elektronikę (w tym roku próg był dużo wyższy niż w poprzednim). Dodatkowo najprawdopodobniej dostanę się na prz na elektronikę i automatykę i robotykę. Jeżeli chodzi o zainteresowania i preferencje, to chciałem kierunku łączącego wiele dziedzin jak właśnie elektronika, by później móc wyjechać na kilka lat za granicę
Co powinienem zrobić na twoim miejscu?
- Inżynieria obliczeniowa na AGH 35.9% (83)
- Automatyka i robotyka PRZ 34.6% (80)
- Elektronika PRZ 11.7% (27)
- Ryzykować i czekać na 2 turę na elektronikę AGH 17.7% (41)

Najciekawszą funkcją tego programu obliczeniowego jest zaciąganie modeli prosto z map bitowych wykonanych np. w Paincie (sic!). Dzięki temu można liczyć szybko, sprytnie i z uśmiechem na ustach! Dokładnością obliczeń dla kwadratowego elementu skończonego o liniowych funkcjach kształtu w PSN lub PSO dorównuje Ansysowi, a prostotą wykonywania obliczeń przebija go o stokroć! Zastosowane kolory dla wizualizacji naprężeń są w pytę, a nad tym wszystkim czuwa jeszcze hipoteza Hubera (von Misos? przepraszam, nie znam). Świetnie posłuży szybkim i prostym obliczeniom, porównaniom, przygotowaniem obrazków do prezentacji czy przykładów lub jako narzędzie dydaktyczne. A co tam, za narzędzie do pracy też posłużyć może (uwaga na shear locking!).
Zachęcam do zapoznania się z programem i jego opisem tutaj: Kliknij mnie!
Przede wszystkim rad będę z wszelkich pytań i uwag. W MESie trochę już siedzę (nie za długo tak naprawdę) i z chęcią poznam innych pasjonatów w celach prowadzenia żywych dyskusji na temat hipotezy wytężeniowej Burzyńskiego lub dyskusji w ogóle.
Co więcej? Miałem mnóstwo frajdy przy pisaniu GRoTa i sporo się nauczyłem, no bo przecież passion driven development. Wszystek kodu mój i pomysły też moje (dlatego są problemy z prędkością śmigu). Dla zachęty policzony pieseł, którego ktoś ciągnie za ucho!
Pozdrawiam serdecznie!
#mes #studbaza #matematyka #fizyka #inzynieria #wytrzymaloscmaterialow #python #programowanie #nauka #cad
źródło: comment_r5GKTlbdJcWrxA6dRpx5uXdExJxaTREf.jpg
Pobierz@kadetPirx: hipoteza Hubera-Misesa-Hencky'ego, w skrócie hipoteza HMH. To są trzy różne osoby.
źródło: comment_78bT1AJVylxaC89uN5qubgYvdwCCyVKp.jpg
PobierzSkoro @kadetPirx się tym zajmuje to wie o tym bardzo dobrze ( ͡º ͜ʖ͡º)