Aktywne Wpisy

Panitsch +86
Jako że odbieram teraz zaległy urlop,a pogoda nie dopisuje żeby gdzieś wyskoczyć to postanowiłem w końcu zrealizować coś co od dawna planowałem czyli wygospodarowanie dodatkowej przestrzeni w mieszkaniu. Koszt materiałów to niecałe 800 zł nie licząc mojej robocizny, ale uwinąłem się w jedno popołudnie więc nawet wliczając dniówkę to koszt poniżej 1500 zł. Dzięki temu udało się uzyskać prawie 3m2 na przechowywanie - na pewno przyda się szczególnie, że nadchodzi sezon deszczowy
źródło: obraz_2025-09-24_155525502
Pobierz
Turpizm 0

Inputstreamreader został przepisany od nowa, więc jak ktoś go extendował albo ma swojego Readera to pewnie będzie miał problemy. @PostConstruct zostało przeniesione do innego moduły który trzeba importować podczas kompilacji. JPA Metamodel jest mało stabilne w Java10 i wymaga dodania nowych zależności (tak samo jak jackson), kompiluje się w Java9. spring-boot-devtools nie działa w java10 w ogóle, bean initialization exception do którego się nie zgłębiałem już bo i tak tego nie używam, więc usunąłem zależność. Obecnie słabo ze wsparciem java10 na alpine linux, więc mało obrazów dockera jest. Z zalet jest wsparcie AoT,
var, można pozbyć się libów które dostarczają TLS i WebSocket(Secure) bo TLS1.2 na WSS działa natywnie w jre10, sporo konfiguracji w gradle plugin się zmieniło.Jak ktoś planuje w firmie czy w domi migrację z 7-8 na 10 albo odczekanie i skok LTS(8) -> LTS(11) to powodzenia życzę bo będzie potrzebne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#java #interfacesmieci #programowanie
https://www.theinquirer.net/inquirer/news/3030640/oracle-says-java-se-8-users-will-not-receive-public-updates-after-january-2019