Wpis z mikrobloga

Chcę się pożalić, ale nie mam do kogo.

Mam stwierdzone zwyrodnienie kręgosłupa i siedzącą pracę. Niewygodny fotel i monitor na złej wysokości. Marzy mi się stojące biurko /lubi porządny fotel, coś w stylu gamingowych tronów. Tyle że mój janusz to jest taka sknera, że jak tylko pomyślę, ile będę się musiała użerać, to mi się odechciewa...

#zalesie #januszebiznesu #pracbaza
  • 54
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BarkaMleczna: pogadaj z lekarzem. Warto diagnozę/wskazówki/rekomendacje mieć na piśmie i przedstawić je pracodawcy.

Pracodawca ma obowiązek zapewnienia warunków pracy, które nie zagrażają zdrowiu i życiu pracownika. Pracownik nie może być obciążony kosztami z tego tytułu.
  • Odpowiedz
porządny fotel, coś w stylu gamingowych tronów

@BarkaMleczna: te gamingowe trony to nie są porządne fotele, tzn. może są, ale na pewno nie są ergonomiczne. Regulacja ma bardzo mało punktów swobody i jak chcesz coś lepszego na kręgosłup to raczej odradzam te "gamingowe", bo one mają wyglądać. Lepiej wziąć jakiś typowo biurowy - nie wyglądają ładnie, ale za to ergonomia dużo lepsza.
  • Odpowiedz
@leoha: Bóg Cię uchował przed januszami, gratuluję i dobrze dla Ciebie.
@aldrig: a czy to nie jest na dłuzszą metę niewygodne? Przecież tu nie ma żadnej podpory dla pleców, a siedzenie w jednej pozycji przez 8 godzin jest nierealne
  • Odpowiedz