Intel
Mirabelki i Mireczki, szanujcie swoje zdrowie i korzystajcie z życia. Nigdy nie wiadomo co przyniesie kolejny dzień. W ostatnią niedzielę, żoną obudziła mnie z płaczem że nie może się przekręcić ani podnieść głowy. Jakby od szyi w górę była sparaliżowana. Potworny ból. Szybki telefon po ambulance, przyjazd wyluzowanej ekipy, i zaczynają smieszkowac, a może żona źle spala, może boli ją ząb. Tutaj prosze Ibuprom i iść spać. Na mówię wtf bez zobaczenia szyi niczego dajecie tabletkę i się zawijanie jak osoba jest sparaliżowana i nie może samodzielnie się ruszyć? Pojechali. Więc szybko w samochód i do szpitala. Tam kolejka na 8 godzin. Powrót do domu z samego rana telefon do lekarza prywatnego. Wizyta i skierowanie na rezonans magnetyczny w trybie pilnym. Jutro konsultacja wyników. Taki kłębkiem nerwów jeszcze nie bylem w swoim życiu. Trzymajcie kciuki, by nie wyszło nic poważnego. #uk #ambulance
539
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
Eharis
@Intel: jak mogli bagatelizowac cos takiego? nie ma nic gorszego niz ludzie, ktorzy jako jedyni moga ci pomoc a cie olewaja
402
promateosz
@Intel: ALE SŁUŻBA ZDROWIA W UK JEST CUDOWNA XD NIE ROZUMIEM TYCH CO NARZEKAJĄ XDD

To tak apropos tych wszystkich zachwalaczy brytyjskiej opieki zdrowotnej. Zdrowia dla małżonki, będzie dobrze!
301
Ag90
@Intel Ogromnie współczuję, zawołaj proszę jak się okaże, co Twojej żonie jest. Zdrowia życzę!
68
mynameis60
@Intel: Oczywiście poprosiłeś ich o wystawienie na piśmie odmowy zabrania żony do szpitala? Bo to działa. Prawie zawsze.

Zdrowia dla żony!
56
Agemaker
@Intel w Polsce na gwizdkach byście pojechali do najbliższego SORu, rezonans i tomografia na cito, w ciągu dwóch godzin byście wiedzieli co się dzieje, współczuję i trzymam kciuki. Obstawiam porażenie splotu nerwowego albo problemy z kręgosłupem.
29
B.....u
B.....u
@Intel: trzymam kciuki, Ty tez się trzymaj
10
Intel
Intel Autor
@Eharis: tak to w UK jest, lepiej żeby nie zachorować
9
HarleyQuinn
@Agemaker @Intel Ja w Polsce miałam to samo. Śmieszkujący panowanie z karetki pogotowia. "A po co mamy ją brać do szpitala, zaraz będziemy ją odwozić musieli". A jak ją odwieźli, po kilku dniach w szpitalu, to przywieźli siatę z rzeczami do śmieci(obsrane prześcieradło itd.). Mocno gardzę.
8
Agemaker
@J-Roc no elo, ratownik medyczny pracujący w systemie here
8
J-Roc
@Agemaker no ja od drugiej strony widziałem.. Mam nadzieję że nigdy już nie będę musiał z pomocy na sorze korzystać. To co widziałem starczy mi na całe życie (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
8
kszaku
@Intel: średnio raz na rok zdarza mi się taka przypadłość, nie ma co panikować. Zwykle szyja lub środkowy/dolny odcinek pleców, nie idzie się ruszyć ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ Potrzebny jakiś lek zwiotczający np. sirdalud, a z przeciwbólowych nimesil, do tego naświetlanie soluxem. Badania miałem, ale nic nie wykazały, generalnie trzeba się dobrze prowadzić.
8
su1ik
@Intel: na 90% nic powaznego
6
J-Roc
@Agemaker XD większej bzdury nie słyszałem. Miałeś ty wogole do czynienia z służbą zdrowia w polsce?
5
raphi
raphi
W UK wszystkie choroby leczą Ibupromem. Nawet dzieciom to podają bez ograniczeń. Tam ze służbą zdrowia jest generalnie dramat. Nasza, pomimo swoich patologii jest zdecydowanie lepsza.
5
i.....r
i.....r
@Intel bądż dobrej myśli, strach czasem ma tylko wielkie oczy, trzymam kciuki, wołaj jak się potoczy
3
p.....a
p.....a
@Intel znajomego wczoraj złamało w plecach, dzisiaj dzwoni do przychodni, babka mówi pan przyjdzie, posiedzial godzinę w poczekalni i go nie przyjęli :D
3
Intel
Intel Autor
@BillyGugu: staram się, spałem w tygodniu może w sumie z 10 godzin
2
Voltaire
@Intel: No to moja siostra właśnie praca biurowa ale na codzień fitness, jakaś siłka, a tu znikąd tak capnęło. To był też nacisk na nerw przez dysk wywołany
2
t.....a
t.....a
@Intel: nikt cie tam na sile nie trzyma, zawsze mozesz wrocic do polski
1
stara_zocha
@Intel: śle wam duzo życzliwości
1