Aktywne Wpisy
PanLodowegoOgrodu +159
Wystawiłem opinie firmie i zacząłem dzisiaj dostawać takie wiadomości jak poniżej.
Plus kilka innych tekstów, że słono zapłacę, że mnie znajdzie itd.
Czy to się nadaje do zgłoszenia na policję?
Dodam że był przed chwilą w mieszkaniu w którym wykonywał usługę i wystraszył majstra który tam pracuje. Mówił, żeby mi przekazać, "że mnie szukają".
Pierwszy raz mam taką sytuację. Rozwiązalem z gościem umowę za porozumieniem stron po tym jak schrzanil robotę, miał
Plus kilka innych tekstów, że słono zapłacę, że mnie znajdzie itd.
Czy to się nadaje do zgłoszenia na policję?
Dodam że był przed chwilą w mieszkaniu w którym wykonywał usługę i wystraszył majstra który tam pracuje. Mówił, żeby mi przekazać, "że mnie szukają".
Pierwszy raz mam taką sytuację. Rozwiązalem z gościem umowę za porozumieniem stron po tym jak schrzanil robotę, miał
WielkiNos +186
Amstaf pogryzł dwuletnie dziecko, że aż wyglądowało w szpitalu. Według psiarzy winne jest dziecko, bo dzieci w tym wieku są nieobliczalne. Piesek się na pewno tylko bronił.
#psiarze #bekazpodludzi #dzieci #wielun
#psiarze #bekazpodludzi #dzieci #wielun
CO KUPIĆ
- 1 kg piersi z kurczaka/indyka
- pęczek koperku
- śmietanka 30% 500 ml
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- jeżeli macie szklankę rosołu to super, jeżeli nie, to nie szkodzi
- kalafior
- 2 paczki bekonu (razem 200 gramów)
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek suszony, majeranek, ostra papryka, przyprawa curry
JAK ZROBIĆ
- zaczynamy od usmażenia całego bekonu, mięso odkładamy na talerz, tłuszcz zostawiamy na patelni
- kiedy smaży nam się bekon, kroimy kalafiora na różyczki, solimy, posypujemy przyprawą curry, wykładamy na blachę i pieczemy w 190 stopniach do dowolnej miękkości (ja lubię al dente w stronę twardego)
- kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy wszystkim oprócz curry (łącznie z tymi ząbkami czosnku) i smażymy na tłuszczu bekonowym
- robimy sos: na odrobinie tłuszczu smażymy drobno pokrojoną cebulkę, wlewamy śmietankę, trochę rosołu/wody i pokrojony koperek (to jest najprostsza wersja tego sosu, ale tyle akurat miałam w kuchni)
- ja dodałam jeszcze łyżeczkę gałki muszkatołowej
- kiedy sos nam się zrobi i kurczak usmaży, przekładamy jedno do drugiego, w zależności, które naczynie jest większe :D
- na koniec pieczenia kalafiora wkładamy jeszcze na chwilę usmażony bekon, tylko po to, żeby był znowu ciepły
- bekon kruszymy na kawałki, posypujemy nim kalafiorka, i mamy gotowy dodatek
- na wierzch można jeszcze dać np. trochę tartego sera
I jemy
#50obiadowchallenge #keto #dieta #gotujzwykopem
albo wszystko wybuchnie, jedno z dwojga ¯\_(ツ)_/¯