Wpis z mikrobloga

• 61
Nie mam pojęcia ile prawdy w tym tekście ale brzmi jakby napisał go ktoś kto się zna a nie jakiś podrzędny dziennikarz
  • Odpowiedz
@Snuffkin: Do tej pory nie miałem na to czasu ze względu na pracę i inne obowiązki. Ten tekst też nie jest super wybitny, wkradło się do niego kilka błędów, ale jest przede wszystkim ogólnikowy- mimo, że długi. Miałem jednak świadomość, że długie teksty nie są popularne a chciałem w nim zawrzeć jak najwięcej wątków, być może do dyskusji nad nimi.
  • Odpowiedz
@tomek-krol: Jestem zwyczajnym użytkownikiem wykopu. Ten tekst jest moją osobistą oceną i próbą innego spojrzenia na wydarzenia obecne oraz zrozumienia ich kontekstu i powstał na podstawie moich wnikliwych analiz opinii komentatorów politycznych, oraz analityków międzynarodowych, zarówno polskich jak i zagranicznych. Nie zakładam racji w moim tekście, chciałem tylko rzucić inne światło na obecną sytuację w Iranie oraz możliwe jej przyczyny leżące gdzie indziej niż patrzą analitycy głównego nurtu. Na 3
  • Odpowiedz
@tomek-krol: Nikt nie nakazuje Ci słuchać kogokolwiek, czy też brać mój tekst za pewnik. Śledzę obecne wydarzenia oraz interesuje się geopolityką więc postanowiłem coś napisać z myślą, że ktoś chciałby poznać inny punkt widzenia, albo sam ma podobne spostrzeżenia. Tylko tyle. A dyskusja jak dyskusja. Równie dobrze można założyć, że w życiu o niczym nie warto dyskutować i rozmyślać bo i tak umrzemy więc koniec jest taki sam. Kwestia podejścia.
  • Odpowiedz
@FuriousViking: No właśnie złe porównanie, są tematy np. zdrowie, zawód które są bezpośrednio związane z twoją osobą i twoją przyszłością ! Słuchałem podcastu psychologicznego i profesor mówił że często takie skakanie po tematach które nie mają nic wspólnego z tobą może wynikać z prokrastynacji - poszukaj sobie mem z zamiataniem pustyni - też robota, ale odciąga cię od obowiązków. Takie filozofowanie, podobno polacy są w tym dobrzy, dopowiadając sobie jakie
  • Odpowiedz
@FuriousViking: Bardzo fajny tekst. Pisz więcej i zrób chociaż tag. Niemniej jednak, nie zgodzę się z tezą, że wywiad został rozmontowany. Przynajmniej nie całkowicie. AW stara się jak może - oczywiście politycy nie pomagają. Nasz wywiad stracił jakiekolwiek zaufanie potencjalnych źródeł, a wielu doświadczonych oficerów odeszło lub zostali wyrzuceni, jednakże służba działa...nie najlepiej, ale jako tako (o SWW z uwagi na postać A. Kowalskiego nie wspominam). Największą bolączką jest jednak
  • Odpowiedz
@tomek-krol: Ale ja Ci pisałem, że interesuję się tym tematem jak i ogólnie geopolityką, stąd decyzja o dodaniu własnego wpisu. Życie człowieka nie polega tylko na jego przeżyciu, więc owszem można tylko zajmować się tamtymi związanymi ze zdrowiem, pracą i tym co niezbędne do przeżycia życia, ale są też takie aspekty ludzkiego życia jak zainteresowania, hobby czy chęć poznawania otaczającego świata. Tak powstała choćby sztuka. Po to jest mikroblog czy
  • Odpowiedz
@tomek-krol: Mogę dodać jedynie co może być twoją motywacją: odskocznia od spraw zawodowych, od codzienności - co nadaje sens twojemu życiu, masz jakieś cele - tylko ile znaczą napisałem powyżej i można je porównać do celów jakie ma np. hobbystyczny programista gier, zyskujecie uznanie otoczenia, ktoś przeczyta, ktoś zagra, ale ile to znaczy ? No ale może taka odskocznia ma rzeczywiście działanie terapeutyczne, antydepresyjne. W końcu śpiewają o tym że
  • Odpowiedz